Kura natyrale Shëndeti

A vuani nga depresioni? Mos e nënvlerësoni magnezin

depresioni

Magnezi është është minerali i 4-të më i bollshëm në trup që plotësohet përmes dietës dhe është një kofaktor në mbi 300 sisteme enzimë që rregullojnë një gamë të gjerë funksionesh në trupin e njeriut.

Pa të nuk do të prodhonim energji, nuk mund të sintetizonim ADN-në ose ARN-në ose të rregullonim rrahjet e zemrës sonë dhe nuk mund t’i mbanim kemikatet në tru të qëndrueshëm.

Ushqimet që konsumojmë për ditë kanë magnez të mjaftueshëm për trupin tonë, por fakti që ne jëtojmë në një botë plot stres, e bën atë të reduktohet.

Prandaj kujdesuni që të hani ushqimet që kanë vlera më të larta të magnezit siç janë bajamet, fasulja, bananet, spinaqi, brokoli, farat e kungullit,misri i ëmbel,farat e lirit, djathi etj…

Duke konsumuar këto ushqime, rrisni shanset që ju të merrni magnezin e domosdoshëm për trupin tuaj përmes ushqimit