Shëndeti

Ushqimet që të japin energji më shume se kafeina

ushqimet

Gjumi është faktor primar për shëndet të mirë. Megjithatë, zgjimi me energji në mëngjes është i vështirë. Përfshirja e ushqimeve të caktuara në dietën tuaj do t’ju ndihmojë të zgjoheni dhe t’ju japë energji gjatë gjithë ditës.

Drithërat të pasura me karbohidrate, janë një ushqim që mund të ndihmojë për t’ju zgjuar. Ato përmbajnë antioksidantë dhe mund të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës, kancerit dhe diabetit. Shembuj të ushqimeve të grurit përfshijnë miell gruri, bollgur etj.

Disa studime në Universitetin Shtetëror të Arizonës treguan se pjesëmarrësit që marrin vitaminë C çdo ditë performuan më mirë në punë. Disa ushqime të larta në vitaminë C përfshijnë portokallin ose lëng portokalli, luleshtrydhe, kivi dhe pjepër.

Ne ju rekomandojmë përfshirjen e proteinave në mëngjesin tuaj për energji më të gjatë. Disa shembuj që duhet marrë parasysh janë qumështi pa yndyrë, djathë, vezë dhe kosi me yndyrë të ulët. Gëzoni një mëngjes me energji të lartë duke bërë një omëletë duke kombinuar vezë, djathë, piper të copëtuar jeshil dhe/ose të kuq.