Sport / Fitness

8 zakone që shkrijnë dhjamin e barkut

dhjami i barkut

Keni shijuar të gjitha ato ëmbëlsira gjatë dimrit, apo jo? Ne të gjithë e bëmë, por është koha që të mos bëjmë më këtë dhe të kthehemi në kontrollimin e rutinës për një dietë të shëndetshme. Dhjami i barkut është më shumë se një telash kur ju nuk përshtateni më me këmishën tuaj të preferuar. Ju mund të kujdeseni për ato kilogram shtesë në barkun tuaj me disa zakone që duhet të zbatoni në rutinën tuaj të përditshme. Zakonet e këqija kontrollojnë yndyrën e belit indirekt duke ju shkaktuar probleme shëndetësore. Hidhni një sy në 8 zakonet që ju ndihmojnë të shkrini dhjamin e barkut.

 

  1. Ushtrimi; Pjesa më e rëndësishme e rutinës tuaj të përditshme që duhet të bëhet shprehia juaj kryesore definitivisht është fitnesi një herë në ditë. Nëse nuk jeni gati për të goditur palestrën, së paku përpiquni të ecni shkallët poshtë dhe mos përdorni ashensorin, ose provoni të ecni deri në punën tuaj. Ju do të ndjeheni më pak të stresuar dhe do të filloni të humbni barkun e formuar nga gjithë ajo yndyrë.
  2. Flini mjaftueshëm; Epo kush nuk dëshiron një gjumë të mirë 8 orësh? Gjumi ju ndihmon me përqendrimin tuaj dhe nivelin tuaj të lumturisë, por nëse fle më shumë se 8 orë në ditë ose më pak se 7 orë do të keni mundësi të fitoni më shumë peshë sesa njerëzit që kanë një gjumë të mirë të natës. Mundohuni të investoni më shumë në këtë fushë. Ngjyrosni dhomën tuaj me ngjyra më të lumtura, ndërroni mbulesat dhe merrni një jastëk më të rehatshëm. Ju gjithashtu mund të përdorni aroma esenciale si vajin e livandës.
  3. Kontrolloni ushqimin tuaj; Shprehja thotë se ju jeni ajo që hani, kështu që nëse hani shumë ushqim të shpejtë, mos prisni që beli juaj të duket i dobët. Ju duhet të shmangni të gjitha ato burgerat që ju pëlqejnë aq shumë dhe të përpiqeni të shkoni për një sallatë pule. Do të ishte mirë për të mbajtur gjurmë të kalorive të juaja me ndonjë aplikacion online që mund ta merrni falas.
  4. Qëndroni larg nga ëmbëlsuesit; Konsideroni shkurtimin e ëmbëlsirave për të mirën tuaj. Nëse nuk mund ta kontrollosh dëshirën për të ngrënë diçka të ëmbël të paktën të shkosh për diçka më të natyrshme, si një frut ose të kapësh një lugë mjaltë apo edhe çokollatë të zezë që dihet për përfitimet e saj. Por kini kujdes, sepse gjithçka që kalon vijën do të jetë një problem për ju për të humbur yndyrën në bark.
  5. Mos pini shumë alkool; Disa prej nesh pëlqejnë të pinë alkool dhe disa prej nesh dinë të abuzojnë me të. Pa marrë parasysh situatën, një gotë verë mund të jetë e mirë për shëndetin tuaj, por 10 birra çdo natë? Ju me të vërtetë duhet të kontrolloni marrjen tuaj të alkoolit nëse doni që beli juaj të duket mirë për pushimet tuaja verore. Alkooli njihet gjithashtu si një faktor i keq për rutinë tuaj shëndetësore, prandaj mund ta konsideroni marrjen e një pushimi nga ky.
  6. Ulja e nivelit të stresit; Stresi është një faktor i madh që ndikon në peshën tuaj. Nëse ndjeheni stresues, ju do të hani më shumë. Pra, stresi është një kontribuues i madh në yndyrën tuaj të barkut, mos e lini t’ua prishë pushimet tuaja. Mundohuni të relaksoheni duke marrë një banjë të nxehtë dhe të zhyteni në aromaterapi për efektet e plota të shkoni për disa yoga dhe meditoni.
  7. Përdorni vaj kokosit; Mbreti i të gjitha vajrave. Vaji i kokosit jo vetëm që përdoret për bukurinë, ai duhet të gjendet më shpesh në kuzhinë tonë. Përpiquni të zëvendësoni yndyrat që përdorni çdo ditë me vaj kokosit dhe ka shumë të ngjarë që yndyra e barkut tuaj të fillojë të largohet.
  8.  Ndryshoni mënyrën e jetesës tuaj; Ne gjithmonë duhet të sakrifikojmë diçka për të marrë diçka më të mirë. Pika më e rëndësishme e të gjithë atyre po ndryshon dhe përshtatet me stilin e ri të jetesës. Ju nuk mund të jeni të shëndetshëm nëse nuk i kontrolloni të gjitha këto zakone të listuara. Pra përpiquni të sfidoni stilin e jetës tuaj të tanishëm dhe të filloni të zbatoni zakone të reja në jetën tuaj.