Dashuria

4 gjërat që ju duheni ti dini para se të bashkëjetoni me dikë

bashkëjetoni


A mendoni që jeni gati për hapin tjetër në marrëdhënie? Lidhja me një partner mund të jetë një kohë argëtuese dhe emocionuese, por gjithashtu mund të jetë një tranzicion i madh për ju. Jo vetëm që po mësoni të jetoni me një shok të ri (duke përfshirë zakone të këqija dhe të gjitha të tjerat), por jeni të detyruar të merrni vendime më të mëdha si çift. Natyrisht kjo nuk duhet të jetë shumë sfidë e madhe nëse shkon me përgatitje. Shikoni këshillat që duhet ndjekur më poshtë për të filluar bashkëjetesën me personin tuaj të dashur.

1. Krijoni shtëpinë tuaj së bashku;

Një nga gjërat më të rëndësishme kur lëvizni së bashku është të siguroheni që vendi të ndihet rehat për të dy. Kombinimi i gjërave dhe shijet e dekoreve mund të ju marrë ca kohë, mirëpo me kompromise ju do të arrini të plotësoni dëshirat e të dy.

Ciftet që duan të kalojnë në këtë fazë me patjetër duhet të koordinohen me partnerët për të rënë dakord se cilat gjëra ju nevojiten për ti mbajtur duke krijuar një atmosferë të ngrohtë për të dy personat. Në fund të fundit me siguri kjo është ajo që doni të komunikoni për shtëpinë tuaj të re.

2. Jini të gatshëm të bëni ca ndryshime;

Nuk është çudi që jeta juaj do të ndryshojë kur të lëvizni me një tjetër person të rëndësishëm për ju, por mund të tronditeni se sa do të ndryshojë edhe rutina juaj.

 

Ju duhet të keni një dialog të hapur për mënyrën se si dëshironi të bëni gjëra dhe të kuptoni se vetëm sepse keni bërë diçka në një mënyrë të caktuar gjatë gjithë jetës tuaj, nuk do të thotë se është e vetmja mënyrë për ta bërë këtë.

 

3. Ndrysho zakonet (ose mëso të përballesh me to)

Ne të gjithë kemi zakonet tona të këqija, kështu që është e pashmangshme që ato të shfaqën e të rriten në sipërfaqe kur jetoni me një partner.

Ju nuk duheni të jeni të turpshëm për zakonet e juaja të këqija. Ju mund të ndryshoni zakonet e juaja për të mirë.


4. Komunikimi është çelësi;

Duhet të mësoni me të vërtetë shpejt se si të komunikoni dhe të përdorni fjalët e juaja në mënyrë që të jeni në të njëjtën faqe. Kur është fjala për të bashkëjetuar me personin e zemrës tuaj duhet të dini pothuajse çdo gjë për atë person, dhe të komunikoni për gjërat që do të dëshironit ti bëni dhe stilin e jetesës tuaj. Pra flitni për gjërat që nuk ju pëlqejnë edhe për ato që ju pëlqejnë me partnerin tuaj. Mbani në mënd se komunikimi është çelësi.