Dashuria Highlight Të tjera

Unë duhet të dua ty dashuri. Duhet të të dua!

Zemra e gjoksit

Mario Benedetti

Sepse unë të kam dhe jo
sepse mendoj per ty
sepse nata është me sy të gjerë
sepse nata kalon dhe them dashurinë
sepse ke ardhur të mbledhësh imazhin tënd
dhe ju jeni më të mirë se të gjitha fotografitë tuaja
sepse je e bukur nga këmba deri në shpirt
sepse ti je i mirë nga shpirti për mua
sepse fshihesh e ëmbël nga krenaria
pak e embel
guaskë zemre
sepse ti je e imja
sepse ti nuk je e imja
sepse te shikoj dhe vdes
dhe më keq sesa të vdesësh
nese nuk te shikoj ty dashuri

nëse nuk të shikoj
sepse ti gjithmonë ekziston kudo
por ti ekziston me mire atje ku te dua
sepse goja juaj është gjak
dhe ju jeni te ftohte
Unë duhet të dua ty dashuri
Duhet te te dua
megjithëse kjo plagë dhemb si dy
edhe nëse të kërkoj dhe nuk të gjej
dhe megjithëse
nata kalon dhe unë të kam ty
dhe jo.