Dashuria Highlight Të tjera

A kam rënë në dashuri apo është thjesht një iluzion?

Faza kur biem në dashuri mund të jetë një çmenduri e vërtetë. Ne verbojmë dhe humbasim mendjen derisa përfundojmë duke ëndërruar të jemi në gjendje të bëjmë një çmenduri për tjetrin, të cilin e konsiderojmë të përsosur. Por atëherë kuptojmë se e gjithë kjo nuk është e vërtetë. Kjo përsosmëri ekziston vetëm në mendimet tona. Realiteti falsifikohet nga emocionet, pritshmëritë dhe iluzionet tona. Ajo nuk është asnjëherë ashtu siç e duam ne.

Bie në dashuri me një iluzion

Kur mendojmë se një person ka ndryshuar me kalimin e kohës, ajo që duhet të bëjmë është të pyesim veten nëse më parë i kemi parë ashtu siç kanë qenë gjithmonë. Me shumë mundësi, përgjigjja është jo. Në fillim të çdo marrëdhënieje, ne krijojmë një imazh që na bën të perceptojmë një bukuri, një përsosmëri, një mrekulli të pakrahasueshme.

Por askush nuk është i përsosur dhe këtë duhet ta dimë të gjithë. Megjithatë, ky imazh që ne krijojmë për personin tjetër në mendjen tonë, fryt i një dashurie të thellë, përputhet me realitetin tonë aktual, ose të paktën me vizionin që kemi për të. Kështu, ne përfundojmë duke krijuar gënjeshtrën tonë, duke injoruar çdo qëndrim që na shqetëson ose nuk na pëlqen. Në fakt, është një nga arsyet që shumë njerëz përsërisin të njëjtat modele të dëmshme marrëdhëniesh.

Mësoni të shihni të tjerët

Të mësosh t’i shohësh të tjerët ashtu siç janë është e vështirë, por jo e pamundur. Me një mik, zakonisht nuk kemi aq pritshmëri sa me personin me të cilin jemi në një lidhje, apo jo? E njëjta gjë vlen edhe me vëllezërit dhe motrat tona, nëse kemi. Ne i shohim këta njerëz ashtu siç janë, me pjesët e tyre të errëta dhe pjesët e tyre të lehta.

Megjithatë, kur hyni në një marrëdhënie me një person tjetër, zakonisht, në fillim, ju shihni vetëm pjesën e tyre të dritës. Por me kalimin e kohës, ne fokusohemi vetëm në hijet e saj. Kjo çon në një rrëmujë të caktuar dhe e bën marrëdhënien të marrë një kthesë mjaft dramatike.

E rëndësishme është të jesh i vetëdijshëm për faktin se kur bie në dashuri, imazhi i tjetrit shtrembërohet dhe priret drejt përsosmërisë. Të kesh parasysh se kështu ndodhin gjërat dhe të kesh parasysh gjatë kësaj periudhe hap derën drejt realitetit tjetër , ku personi është një grup dritash dhe hijesh. Për më tepër, është e rëndësishme të kemi parasysh se ashtu si tjetri ka disa qëndrime dhe sjellje të tjera që neve na pëlqejnë, do të ketë edhe të tjera që nuk do t’i ndajmë fare.

Bie në dashuri me një iluzion

Kur mendojmë se një person ka ndryshuar me kalimin e kohës, ajo që duhet të bëjmë është të pyesim veten nëse më parë i kemi parë ashtu siç kanë qenë gjithmonë. Me shumë mundësi, përgjigjja është jo. Në fillim të çdo marrëdhënieje, ne krijojmë një imazh që na bën të perceptojmë një bukuri, një përsosmëri, një mrekulli të pakrahasueshme.

Por askush nuk është i përsosur dhe këtë duhet ta dimë të gjithë. Megjithatë, ky imazh që ne krijojmë për personin tjetër në mendjen tonë, fryt i një dashurie të thellë, përputhet me realitetin tonë aktual, ose të paktën me vizionin që kemi për të. Kështu, ne përfundojmë duke krijuar gënjeshtrën tonë, duke injoruar çdo qëndrim që na shqetëson ose nuk na pëlqen. Në fakt, është një nga arsyet që shumë njerëz përsërisin të njëjtat modele të dëmshme marrëdhëniesh.

Mësoni të shihni të tjerët

Të mësosh t’i shohësh të tjerët ashtu siç janë është e vështirë, por jo e pamundur. Me një mik, zakonisht nuk kemi aq pritshmëri sa me personin me të cilin jemi në një lidhje, apo jo? E njëjta gjë vlen edhe me vëllezërit dhe motrat tona, nëse kemi. Ne i shohim këta njerëz ashtu siç janë, me pjesët e tyre të errëta dhe pjesët e tyre të lehta.

Megjithatë, kur hyni në një marrëdhënie me një person tjetër, zakonisht, në fillim, ju shihni vetëm pjesën e tyre të dritës. Por me kalimin e kohës, ne fokusohemi vetëm në hijet e saj. Kjo çon në një rrëmujë të caktuar dhe e bën marrëdhënien të marrë një kthesë mjaft dramatike.

E rëndësishme është të jesh i vetëdijshëm për faktin se kur bie në dashuri, imazhi i tjetrit shtrembërohet dhe priret drejt përsosmërisë. Të kesh parasysh se kështu ndodhin gjërat dhe të kesh parasysh gjatë kësaj periudhe hap derën drejt realitetit tjetër , ku personi është një grup dritash dhe hijesh. Për më tepër, është e rëndësishme të kemi parasysh se ashtu si tjetri ka disa qëndrime dhe sjellje të tjera që neve na pëlqejnë, do të ketë edhe të tjera që nuk do t’i ndajmë fare.