Dashuria Highlight

Ajo vendosi të largohet. Më në fund i kuptoj vlerat e saj!

Të heqësh dore nga një lidhje e pashëndetshme sigurisht që nuk është e lehtë.

Ndonjëherë ndjenjat nuk na lënë të marrim vendimet më të mira për vete, dhe na bëjnë të lëndohemi. Më eqja e gjithë kësaj është që shpesh frikësohemi të marrim vendimin përfundimtar, një vendim që kërkon guxim e forcë. Duke qenë se lidhjet toksike dijnë të shkaktojnë një mori simptomash negative, duke përfshirë edhe humbjen e vetbesimit, është e vështirë të vlerësojmë vetën, për aq sa e meritojmë.

Por, a dini kur është momenti i duhur për tu larguar nga një lidhje toksike?

Është pikërisht momenti kur ju e kuptoni që ai nuk ju meriton.

  1. Njihuni me vlerat tuaja.

Ndonjëherë duke qenë e përfshirë në një lidhje toksike, përhumbemi dhe e kemit ë vështirë të vlerësojmë vetën,aq sa e meritojmë. Prandaj, gjëja e parë që duhet të bëni është të listoni vlerat tuaja. Kjo do t’ju jap vetbesim dhe vlerë.

 

  1. Identifiko shenjat e një marrëdhënieje të keqe

Duke identifikuar shenjat e marrëdhënieje të keqe është thelbësore për të mbrojtur mirëqenien tuaj mendore, emocionale dhe fizike.

Nuk është gjithmonë e lehtë të dallosh kur je në një marrëdhënie toksike, veçanërisht nëse ke qenë në të për një kohë të gjatë. Megjithatë, identifikimi i shenjave paralajmëruese mund t’ju ndihmojë të veproni dhe të lironi marrëdhënien përpara se të bëjë më shumë dëm. Dhe duhet të mbani mend se jeni mjaft të mirë dhe nuk duhet të pranoni kurrë sjellje toksike.

3.Rrethoje vetën me njerëz pozitv

Për mirëqenie mendore rrini me njerëz pozitiv. Kur ti rrethohesh nga njerëz që të bëjnë me humor të mirë, që të argëtojnë dhe të mbështesin, edhe ti gjenë forcë për të dalë nga një lidhje toksike.

4.Praktikoni kujdesin për veten

Duke u përkushtuar për vetën, do të gjeni anët e juaja më të mira. Angazhimi në aktivitete që ju bëjnë të ndiheni mirë me veten mund t’ju ndihmojë të relaksoheni. Mund të ketë gjithashtu një ndikim pozitiv në mirëqenien tuaj mendore dhe emocionale. Përveç kësaj, angazhimi në hobi dhe aktivitete që ju sjellin gëzim dhe përmbushje është gjithashtu një pjesë thelbësore e kujdesit për veten.

  1. Fokusohu në të ardhmën tënde

Përqendrimi në të ardhmen tuaj është thelbësor për tu larguar nga një marrëdhënie e keqe. Largimi nga një marrëdhënie toksike mund të jetë e vështirë. Por është e rëndësishme të mbani mend se po bëni hapin e parë drejt një të ardhmeje më të mirë. Në vend që të qëndroni në të kaluarën, është thelbësore të zhvendosni fokusin tuaj në qëllimet dhe ëndrrat tuaja. Çfarë dëshironi të arrini në jetën tuaj? Çfarë hapash mund të ndërmerrni për t’i bërë ato synime realitet? Duke u fokusuar në të ardhmen tuaj, ju mund të filloni të ndërtoni një jetë që është përmbushëse dhe kuptimplote për ju. Është e rëndësishme të mbani mend se ju meritoni të jeni të lumtur dhe të përmbushur në jetën tuaj dhe nuk keni nevojë të jeni në një marrëdhënie toksike për ta arritur këtë. Ju mund të krijoni një jetë plot gëzim, dashuri dhe marrëdhënie pozitive. Mund të marrë kohë dhe përpjekje, por ia vlenë.