Të tjera

10 hapa të thjeshtë për tu zgjuar të lumtur dhe më pozitiv

hapa të thjeshtë për tu zgjuar të lumtur dhe më pozitiv

Mund të duket e thjeshtë dhe e keni dëgjuar atë pa pushim, por të kesh një pikëpamje pozitive për jetën mund të bëjë mrekulli për ty.

Hulumtimet vërtetojnë se lumturia ndikon pozitivisht në shëndet, duke çuar në një cilësi më të mirë të jetës dhe marrëdhënieve personale dhe duke ju kthyer në një magnet për sukses në karrierë.

Unik Portal ju rekomandon 12 mënyra për të nisur ditën tuaj të lumtur dhe më pozitiv!

  1. Jini aktiv ose ushtroni

Merrni vendim për nisur ushtrime në palestër ose vrapim në natyrë. “Ushtrimet e rregullta, qoftë duke shkuar në një palestër, duke ecur  ose duke luajtur me fëmijët tuaj, përmirësojnë gjendjen shpirtërore”, thotë Sheri Traxler, një trajner personal.

  1. Kufizoni ëmbëlsirat pas darkës

Ushqimet e mbushura me sheqer të përpunuar dhe konsumimi I tyre mbrëmjeve mund të ndikojë në gjumin tuaj, sipas Traxler. “Kur hani ushqime të mbushura me sheqer, ju e keni të vështirë të bëni gjumë cilësor. Edhe nëse ju zë gjumi ju keni predispozita për tu zgjuar disa herë brenda natës.

“Kur hani ushqime të mbushura me sheqer para shtratit, nxitimi i sheqerit jo vetëm që ju mban zgjuar gjatë kohës së gjumit, por gjithashtu mund t’ju zgjojë në mes të natës. Nuk shkon që shtatë deri në nëntë orë gjumë të keni nevojë. “Dhe mos marrja e gjumit adekuat definitivisht mund të të bëjë të keqe ditën tjetër.

 

  1. Mos lexoni lajme negative

Është thuajse e pamundur të shikosh lajmet pa dëgjuar për ngjarjet negative në botë, gjë që të bën të ndihesh sikur bota është një vend i frikshëm dhe i rrezikshëm. “Nuk është,” thotë Sandy Weaver, një autor i bazuar në Atlanta, kryetar dhe trajner. “Ju shihni shumë dëshmi për mirësinë e njerëzve çdo ditë. Përqendrohu në ato ngjarje në vend të vend të atyre negative.

 

  1. Përqendrohuni në çdo fitore të vogël

Para se të zgjoheni nga shtrati, qëndroni aty dhe mendoni se çfarë është e  rëndësishme në jetën tuaj në atë moment. Vlerësoni gjërat e vogla. Shumë prej tyre përbejnë një sukses të madh.

 

  1. Lëvdoni të huajt

Ekspertë të sjelljes dhe marrëdhënieve me të tjerët këshillojnë të japim  komplimente të sinqerta për njerëzit, edhe për ata që nuk i njohim.

“Nëse shihni një person veçanërisht të veshur mirë, bëjani një kompliment. Nëse shihni një fëmijë që sillet mirë, tregojuni për këtë përshtypje prindërve të tij. “Ata do të shkëlqejnë për pjesën tjetër, të ushqyer nga komplimenti juaj pozitiv.

 

  1. Përcaktoni qëllimin tuaj

Si të gjeni qëllimin tuaj nëpërmjet krijueshmërisë dhe pse kjo ndikon gjithçka?

Ju duhet ta keni një qëllim për t’u zgjuar lehtësisht në mëngjes dhe për të mos e ndjerë mungesën e motivimit. Por, për të shfrytëzuar me të vërtetë fuqinë e qëllimit tuaj, ju duhet të përcaktoni pse është e rëndësishme për ju, që ai qëllim të bëhet realitet.

  1. Kultivoni dhembshuri dhe kujdes për vete

Jepini vetes një pushim: Ju nuk jeni të përsosur – asnjë prej nesh nuk është. “Ne priremi të qëndrojmë në disa standarde mjaft të larta dhe nëse nuk i përmbushim ato, mund të jemi shumë të vështirë për ne”, thotë Box. Përkundrazi, ai sugjeron që të përqendroheni në atë që kemi  bërë mirë. Për shembull, nëse keni humbur një stërvitje, mund të tundoheni të mundeni vetë për të. Por ju mund të zgjidhni të përqendroheni në atë se si keni bërë më shumë stërvitje këtë javë sesa javën e kaluar.

  1. Jini present i vetëdijshëm mbi cdo gjë për vete

Pranimi i vetes dhe njerëzve të tjerë dhe situatave  është një nga mënyrat më të shpejta për lumturi, thotë Jerry Haffey Jr., president i zhvillimit të biznesit në Qendrën e Trajtimit të Ambrosisë në Juniper, Florida. “Një pjesë e madhe e pranimit është lëshimi i kontrollit. Është e lehtë të duam të vazhdojmë me idenë që ne mund të bëjmë dhe të manipulojmë situatat sipas dëshirës sonë, por nuk është realiste “, thotë ai. Për të praktikuar pranimin në baza ditore, ndaloni kur ndiheni të tronditur dhe ndani një minut për të parë së cfarë po ju ndodhë! Pse kjo po ju trondit? A është kjo diçka që mund të ndryshoni? A është aq e rëndësishme dhe a ia vlen të shqetësohemi për të?

 

  1. Mos paragjykoni

Paragjykimi  njerëzve është  dicka që disa e bëjnë natyrshëm pa e hetuar që po e bëjnë dhe pa menduar se dikë po e lëndojnë. E gjithë kjo ushqen negativitet. Zhvendosja e mentalitetit tuaj drejt një perspektive më të kuptueshme dhe me dhembshuri ju jep mundësinë për të parë gjërat ndryshe, shpjegon Haffey.

  1. Evidentoni në një ditar gjërat pozitive

Shtoni shënimet tuaja në ditarin e mirënjohjes para se të shkoni në gjumë. Ndjenja e përmbushjes do të bëjë mrekulli. “Një gjumë i mirë i natës është çelësi për të ndier më të lumtur në mëngjes”, thotë Amy Morin, një psikoterapeut dhe autor bestselling i librave mbi fuqinë mendore të bazuar në Marathon, FL.

“Pra, shënoni disa gjëra për të cilat ju jeni mirënjohës para se të shkoni në shtrat dhe automatikisht do të zgjoheni me ndjenja pozitive dhe do të përballeni lehtësisht me ngarkesën e ditës.