Highlight Të tjera

Zhvilloni qëndrimin “Unë-jam-i-rëndësishëm”

unë jam i rëndësishem

Një fakt me rëndësi të madhe: Çdo qenie njerëzore, kudo që jeton, nëse ai është injorant ose i shkëlqyer, të civilizuar apo të pacivilizuar, të rinj apo të vjetër, e ka këtë dëshirë: Ai dëshiron të ndihet i rëndësishëm.

Të gjithë, po, të gjithë – të afërmit tuaj, ju, partneri juaj, shefi juaj – ka një dëshirë të natyrshme për tu ndjerë se ai është “dikush”. Kjo dëshirë është uria më e rëndësishme jobiologjike e njeriut. Reklamuesit e suksesshëm e dinë se njerëzit vdesin për prestigj, dallim, njohje. Titujt që prodhojnë shitje zakonisht shkruhën në këtë mënyrë: “Përdorët nga personat me shije dalluese -“; Ju doni vetëm më të mirën “; T’ju kenë zili të gjithë “; “Për gratë që duan ta kenë zili gratë dhe të jetë e admiruar nga burrat. “ Këto tituj në përgjithësi ju tregojnë njerëzve, “Bleni këtë produkt dhe vendoseni vetën në një klasë të rëndësishme”.

Të kënaqurit e mallit e urisë për të qenë të rëndësishëm ju ndihmon drejtë rrugës të suksesit. Megjithatë, edhe pse duke shfaqur qëndrimin “Jam I rëndësishëm” merr rezultate, e edhe pse ajo nuk kushton asgjë, shumë pak persona e përdorin atë. Në vijim do ta spjegojmë se pse.

Nga ana filozofike, fetë tona, ligjet tona, e gjithë kultura jonë janë të bazuara në besimin e rëndësisë së individit. Supozoni, për shembull, ju jeni duke fluturuar aeroplanin tuaj dhe jeni të detyruar të ulëni poshtë në një rajon të izoluar malor. Sapo aksidenti juaj të jetë i njohur, një kërkim në shkallë të madhe për ju do të fillojë. Askush nuk do të pyes: “A është ky njeri I rëndësishëm?” Pa ditur asgjë në lidhje me ju, përveç se jeni një qenie njerëzore, helikopterë, avionë të tjerë, dhe partitë në këmbë do të fillojnë kërkimin për ju. Dhe ata do të vazhdojnë duke kërkuar për ju derisa ata të ju gjejnë ose derisa nuk ka një gjurmë të shpresës së mbetur.
Kur një fëmijë i vogël endet jashtë në pyje, bie në një pus, apo gjindët në ndonjë situatë tjetër të rrezikshme, askush nuk është i shqetësuar nëse ky fëmijë vie nga një familje e “rëndësishmë”. Çdo përpjekje duhet bërë për të shpëtuar fëmijën, sepse çdo jetë e njeriut është e rëndësishme.

Nuk është edhe aq e vështirë ta zbulosh se nga të gjitha krijesat e gjalla ndoshta jo më shumë se një në dhjetë milionë është një qenie njerëzore.  Një person është një gjë e rrallë biologjike. Tani le të shohim në anën praktike. Kur shumica e njerëzve zhvendosin të menduarit e tyre nga diskutimet filozofike në situata të përditshme, ata kanë tendencë për të harruar, fatkeqësisht, konceptet e tyre të rëndësisë. Nesër, vështroni dhe shikoni se si shumica e njerëzve shfaqin një qëndrim që duket për të thënë: “Unë jam një askush; unë nuk kam ndonjë vlerë. ”
Ka një arsye pse qëndrimi “Unë jam i parëndësishëm” mbizotëron. Shumica shikojnë një person tjetër dhe mendojnë se, “Ai nuk mund të bëjë asgjë për mua. Prandaj, ai nuk është i rëndësishëm. “Por ky këtu është gabimi trashanik bazë. Personi tjetër, pavarësisht nga statusi i tij ose të ardhurave të tij, është i rëndësishëm për ju dhe për dy arsye gjigante. Ju duhet të ndjeheni të rëndësishëm që të keni sukses. Duke ndihmuar të tjerët të ndihen të rëndësishëm ju shpërblen ju sepse ju bën të ndiheni më të rëndësishëm. Provoni këtë. Ja se si bëhet kjo:

  1. Praktikoni vlerësimin. Bëjeni rregull për të tjerët që të dinë se ju vlerësoni atë që ata bëjnë për ju. Praktikoni vlerësimin ndaj të tjerëve me një buzëqeshje të ngrohtë e të sinqertë. Një buzëqeshje lejon të tjerët të kuptojnë që ju e vini re atë dhe silleni me mirësi ndaj tyre. Praktikoni vlerësimin ndaj të tjerëve me komplimente të nderëshme dhe të personalizuara. Njerëzit lulëzojnë në komplimente – qoftë dy ose njëzet, nëntë apo nëntëdhjetë, një person i do lëvdatat.
  2. Praktiko të quajturit e njerëzëve me emrat e tyre. Çdo vit prodhuesit mendjemprehtë kanë shitur më shumë canta, lapsa, kompjutera, dhe qindra sende të tjera vetëm duke vënë emrin e blerësit në produkt.