Highlight Të tjera

Zakone të thjeshta që ua shtojnë 12 deri në 14 vite jetë

Zakone

Të gjithë e dinë se më e rëndësishme është se si jeton jetën se sa gjatë ke për të jetuar.

Sidoqoftë, të gjithë kemi arsye për të jetuar e për të shijuar jetën.

Disa studime të fundit të publikuara nga Universiteti Harvard treguan 5 zakone  për të jetuar një jetë më të shëndetshme e për ti shtuar vetes diku 12 deri në 14 vite jetë.

1. Mos e teproni me alkohol;

Pirja e tepërt e alkoholit është e dëmshme. Mund të pini 1 gotë në ditë, mirëpo mos e tejkaloni atë. Bie fjala për një gotë vere, e cila në fakt është e shëndetshme për tu pirë

2. Mos pini duhan;

Duhani është shkaktari i shumë sëmundjeve, prandaj nuk është cudi që të jetë në listë.

3. Mos e lini anash aktivitetin fizik;

Aktivitetet fizike ulin rrezikun e infarktit në zemër dhe sëmundjeve kronike. Sa gjatë duhet të bëni aktivet fizik? Gjatë javës duhet të ecni të paktën 150 minuta të shpejta.

4. Kontrolloni ushqimin;

Ushqimi natyrisht që luan rolin kryesor në shëndetin tuaj. Ka shumë fakte se çfarë duhet dhe nuk duhet të hani. Sidoqoftë ju duhet të rrini sa më larg ushqimeve ‘fast food’ dhe të hani ushqime sa më të shëndetshme.