Highlight Të tjera

Vetëm kështu do të ngritni vetëbesimin…

Jo kot thuhet se vetëbesimi është çelësi I suksesit. AI hapë dyert për ju… Kur ju keni vetëbesim, e gjithë bota është në duart tuaja!

Unik ju sjellë disa mënyra se si të keni më shumë vetëbesim, në mënyrë që ti realizoni qëllimet e juaja…

1. Buzëqeshni. Jo vetëm që do të shkëlqejë ditën tuaj, por do t’i bëjë të tjerët rreth teje edhe buzëqeshni.

 

  1. Në fund të çdo dite shkruani diçka që mendoni se keni bërë mirë.

 

P.sh. U ngrita për një vajzë që po ngacmohej sot në klasë.

 

  1. Dëgjoni këngë që ju bëjnë të lumtur, jo ato që ju bëjnë të doni të mbyllni veten nga bota dhe qani gjithë ditën në dhomën tuaj.

 

  1. Besoni se jeni në një flluskë vetëbesimi.

 

  1. Duaj atë që vishni. Kur dukeni mirë, ju ndryshoni mënyrën se si ndiheni. Kjo do t’ju bëjë të sigurt me prezantimin e vetes në shoqëri.

 

  1. Ecni me një qëllim. Ecni sikur jeni duke shkuar në një vend të rëndësishëm.

    7. Bëni kontakt sy me sy me personin që po flisni.

 

  1. Herën tjetër që ju jeni në një vend, takoni dikë të ri.

 

  1. Pastroni rrëmujën në jetën tuaj. Një dhomë e çrregullt është e barabartë me një mendje të çrregullt.

 

  1. Mos krahasoni veten me të tjerët. Përqendrohuni në cilësitë tuaja pozitive, në vend që të krahasoni veten me të tjerët, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur vetëbesimin.