Highlight Të tjera

Vajza që po qesh gjithmonë, fsheh brenda saj një dhimbje të pafund…

dhimbje

Asnjë person nuk është imun ndaj dhimbjes, fatkeqësisë, dhimbjes. Por gruaja që buzëqesh me lotët dhe lëndimet e saj, gruaja që nuk tregon vuajtjet në fytyrë, është diçka e çmuar.
Ajo është e veçantë sepse ajo ka një zemër të guximshme. Ajo është e forte, por gjithashtu e mirë, e dashur dhe e pambrojtur.

Kjo grua ka kaluar nëpër shumë vështirësi dhe dhimbje se sa do ta dini ju ndonjëherë. Ajo është përballur dhe po përballet me më shumë errësira që ajo dëshiron ta pranojë. Por, ajo gjithmonë e vesh me krenari buzëqeshjen e saj, sepse e di që pas errësirës gjithmonë vjen drita.

Zemra e saj u shkatërrua e shkatërrua shumë herë… Por ajo nuk heq dorë nga dashuria. Ajo ka besim se çdo situatë është e ndryshme dhe unike, kështu që ajo nuk e mbyll zemrën e saj nga frika se do të lëndohet përsëri. Ajo e di se në jetë, nuk ka garanci për asgjë, por ajo është e gatshme të jetë e hapur për emocionet më të shenjta të dashurisë.

Ajo u hodh poshtë dhe u tradhtua nga njerëzit që i pëlqeu më së shumti. Njerëzit që ajo lejoi në jetën e saj dhe ua besoi të gjitha sekretet e tyre, vetëm për t’u tradhtuar prej tyre.

Ajo është një grua që ka thënë ‘lamtumirë’ shumë herë dhe ka mbyllur derën për shumë njerëz që e lënduan atë. Por, pas çdo goditjeje të zemrës, pati një proces shërimi. Ajo u shërua shumë herë dhe u formua në këtë grua të fortë dhe të mrekullueshme që ajo është sot.

Kjo grua është përballur me humbje shumë herë – humbje e shëndetit, rehati, pasuri, të dashurisë… Megjithatë, ajo është – duke qeshur dhe duke kaluar nëpër jetën e saj sikur të mos ketë ndodhur asgjë. Sepse në vend që të ankohet për gjërat që ajo ka humbur, ajo është dikush që zgjedh të jetë mirënjohëse për gjithçka që ajo ka në jetë.

Ajo gjithmonë është në dhembje. Gjithmonë e lënduar. Megjithatë, ajo nuk ankohet. Ajo e kupton se çdo qenie njerëzore po lufton në një mënyrë apo në një tjetër. Por mënyra se si ata zgjedhin të përballen me betejat e tyre është ajo që e bën të gjithë ndryshimin.

Dhe ajo nuk do të heq dorë…

Pozitiviteti i saj është ngjitës dhe buzëqeshja e saj ka fuqinë të ndriçojë botën!