Highlight Modë & Bukuri

Ushqimet që parandalojnë plakjen, janë ato që stimulojnë prodhimin e kolagjenit…

ushqimet që parandalojn plakjen

Kolagjeni është një ndër proteinat kryesore që mirëmbanë indet e trupit të njeriut. Është përgjegjëse për elasticcitetin e lëkurës. Prandaj nëse vëreni se keni rrudha në lëkurë, ky është një sinjal që niveli I kolagjenit në trupin tuaj është ulur.

Trupi prodhon kolagjen vetëvetiu, mirëpo pas moshës 25 vjecare ky prodhim fillon të ngadalsojë, prandaj edhe atëherë zakonisht shfaqen rrudhat e para, duke pasuar nga artriti në moshë më të shtyrë.

Prandaj Unik Portal ju sjellë disa ushqime që stimulojnë prodhimin e kolagjenit në trupin tonë.

Salmoni;

Përmbanë zink dhe minerale të tjera që stimulojnë prodhimin e kolagjenit. Rekomandohet të hani salmon 2 herë në javë.

Perimet e gjelbra;

Janë më të mirat për të parandaluar një ‘ndarje’ nga kolagjeni. Ato përmbajnë kolorofil që ndihmon në ngritjen e prokolagjenit në lëkurë.

Portokalli;

Portokajtë kanë vitamin C e cila ndihmon në prodhimin e kolagjenit në trup. Po ashtu mbron trupin nga toksinat.

Avokado;

Avokadot përmbajnë vitamin E, e cila ndihmon që prodhimi i kolagjenit në trup të vazhdojë sic duhet.

Vezët;

Vezët janë një produkt që përmbajnë kolagjen në vete. Trupi juaj mund ta marrë atë drejt nga veza. Sidoqoftë 2 vezë në ditë janë të mjaftueshme.