Highlight Të tjera

Udhëzuesi për përmirësim në tridhjetë ditë

udhëzuesi

Ndaloni këto zakone:

 1. Vendosja e gjërave për më vonë.
 2. Gjuha negative.
 3. Vëzhgimi i TV më shumë se 60 minuta në ditë.
 4. Thashethemet.

 

Fitoni këto zakone:

 1. Një ekzaminim në mëngjes i zgjuarsisë tënde.
 2. Planifikoni punën e çdo dite një natë më parë.
 3. Komplimentoni njerëzit sinqerisht në çdo mundësi të mundshme.

 

Rritja e vlerës time tek punëdhënësi im në këto mënyra:

 1. Bëni një punë më të mirë për zhvillimin e marrëdhënieve me kolegët tuaj.
 2. Mësoni më shumë për kompaninë tuaj, çfarë bën, dhe konsumatorët që shërben.
 3. Bëni tre sugjerime të veçanta për të ndihmuar kompaninë tuaj të bëhet më efikase.

 

Rritja e vlerës time në shtëpinë time në këto mënyra:

 1. Tregoni më shumë mirënjohje për gjërat e vogla që partneri juaj bën.
 2. Çdo javë, bëj diçka të veçantë me gjithë familjen tuaj.
 3. Jepni një orë çdo ditë nga vëmendja juaj tek familja juaj.

 

Përcakto mendjen tuaj në këto mënyra:

 1. Investoni dy orë çdo javë në leximin e revistave profesionale në fushën tuaj.
 2. Lexoni një libër për vetë-ndihmë.
 3. Bëni katër miq të rinj.
 4. Kaloni 30 minuta çdo ditë në një mendim të qetë dhe të pandërprerë.

Herën tjetër që shihni një person veçanërisht të mirë, të pastër dhe të efektshëm, kujtohuni se ai nuk ka lindur në këtë mënyrë. Shumë përpjekje të vetëdijshme, të investuara nga dita në ditë, e bënë atë personin se ç’është tani. Ndërtimi i zakoneve të reja pozitive dhe shkatërrimi i zakoneve të vjetra negative është një proces ditor. Krijo udhëzuesin e parë për përmirësimin tridhjetë-ditorë tani.

Këtu është një pikë që duhet të rregullojmë në mënyrë të vendosur: përgatituni të bëni dallime në hapat e juaj. Nëse jeni duke vozitur poshtë një rruge dhe ju viheni në një situatë “të mbyllur në rrugë”, nuk do të fushonit aty, as nuk do të ktheheni në shtëpi. Rruga e mbyllur thjesht do të thotë që nuk mund të shkosh aty ku dëshiron të shkosh në këtë rrugë. Ju thjesht do të gjeni një rrugë tjetër për të arritur aty ku doni të shkoni.

Është një person i rrallë i cili ka arritur sukses të nivelit të lartë e që nuk ka pasur të lërë anash shumë gjëra. Kur ne anashkalojmë diçka, nuk duhet të ndryshojmë qëllimet tona. Ne vetëm udhëtojmë në një rrugë tjetër. Normalisht njerëzit mendojnë të investojnë në drejtim të stoqeve ose obligacioneve, pasurive të patundshme ose ndonjë lloji tjetër të pronës. Por lloji më i madh dhe më i shpërblyer i investimit është vetë-investimi, blerja e gjërave që ndërtojnë fuqinë dhe aftësinë mendore. Ka një mësim për secilin prej nesh. Për të përfituar, për të marrë shpërblimin ekstra mbi një të ardhur “normale” në vitet në vijim, ne duhet të investojmë në veten tonë. Ne duhet të investojmë për të arritur qëllimet tona.