Highlight Të tjera

Udhëzues për të menduar pozitivisht

pozitivitet


Emocionet negative mund të jenë helmuese. Nëse dëshironi të ndaloni veten që të mos zhyteni më thellë në këto mendime helmuese, ju duhet të trajnoni vetën që të lejoni dritën të hyjë përmes jush.

Ju mund të mësoni të gjeni anën pozitive në cdo gjë, të tejkaloni negativitetin në jetë. Dhe të përmirësoni veten tuaj për të mirë.

Pjesa 1: Gjetja e anës pozitive;

Buzëqeshni më shumë.

Bëni ndryshime në fjalët që përdorni.

Bëni gjëra të mira për të tjerët, edhe kur nuk ndiheni që duhen bërë.

Qëndroni me njerëz që ju pëlqen të rrini.

Gjeni thënie pozitive që t’ju mbajnë të lumtur.

Mbani një ditar dhe shkruani cdo ditë në të.

Pjesa 2: Shpërfilleni negativitetin;

Çfarë ju bën të ndiheni keq? Zbuloni ato që ju bëjnë të keni emocione negative.

Mbani afër vetes vetëm miq që ju përkrahin.

Mos I kushtoni shumë rëndësi asaj që njerëzit thonë.

Mos krahaso veten me të tjerët.

Mos rëndoni kokën me gjëra të vogla.

Pjesa 3: Përmirësoni jetën tuaj;

Bëhuni më aktiv.

Vëni qëllime dhe arriti ato.

Festoni arritjet e juaja.

Hani shëndetshëm.

Relaksohuni kur keni nevojë.

KUJDES: Nuk është e lehtë të jeni pozitiv në çdo kohë, por nëse dëshironi të mbijetoni e të përqafoni suksesin, ju nuk keni zgjedhje të tjera.