Highlight Të tjera

Udhëzues për të gjetur bashkëpunim me njerëz të pasjellshëm!

Të gjithë kemi hasur në njerëz të pasjellshëm. Kjo na ka sjellë në situata të palakmueshme. Edhe pa pasur aspak faj, këta njerëz janë sjellë me aspak respekt ndaj jush.

Nëse keni gjetur vetën në një situatë të tillë, dhe nuk keni ditur si ta menaxhoni atë, ky udhëzues është për ju.

1. Mos humbni kontrollin tuaj. Së pari kontrolloni nervozen tuaj.

2. Mos e merrni personale. Ndoshta nuk ka të bëjë fare me ju. Personi në fjalë është thjesht i pasjellshëm.

3. Përballuni. Vetëm nëse personi ka dalë  jashtë kufijve, përndryshe largohuni.

4. Mos prisni që sjellja e keqe do të ndryshojë. Kjo është thjeshta mënyra se si ai person është ndërtuar.

5. Përdorni një sistem selektues të përgjigjeve. Injoroni komentet e pasjellshme.

6. Kuptojeni se pse personi po sillet në këtë mënyrë.

7. …dhe adresoni këto arsye.

8. Pyetni personin se si mund ti ndihmoni.

9. Tregojeni autoritetin tuaj. Mos lejoni që ky person t’ju shkelë.

10. Mbajeni dinjitetin tuaj. Askush nuk duhet t’ju bëjë të ndiheni keq me veten.