Highlight Natyrë & Turizëm

Udhërrëfyesi juaj për në Bora Bora

Bora Bora

Bora Bora, një ndër vendet më të bukura turistike në të gjithë botën. A keni menduar ndonjëherë ta vizitoni këtë ishull magjepsës? Më poshtë mund të lexoni për atraksionet që ofron ky vend dhe disa fotografi për t’i ilustruar ato.

Çfarë mund të bëni në Bora Bora?

1. Notoni me peshkaqenët;
2. Bëni zhytje në ujë dhe shihni krijesat e detit;
3. Eksploroni ishuj;
4. Kaloni një ditë duke u relaksuar në spa;
5. Vizitoni një ‘fermë’ perlash dhe shikoni byzylykët e mrekullueshëm të krijuara nga to;

Cilat janë ushqimet që duhen provuar?

Ju patjetër duhet të provoni:

1. Fafaru (peshk i fermentuar në ujë deti);
2. Po’e (puding Tahitian me fruta)
3. Poulet fafa (pulë tahitiane me gjethe taro)

Cilat plazhe duhet të vizitoni?

1. Matira beach;
2. Eden beach;
3. Four seasons resort Bora Bora;
4. Bora Bora pearl beach;


Para se të niseni për në Bora Bora:
1. Lexojeni librin “The Bungaloë” nga Sarah Jio’
2. Shikoni filmin “Couples Retreat” (2009)