Highlight Të tjera

Thënie nga Haruki Murakami për gjërat më të rëndësishme në jetë

Haruki Murakami

Shpesh është e vështirë të gjesh fjalët e duhura për të përshkruar ndjenjat, emocionet dhe aspekte të tjera të sjelljes njerëzore.

Por Haruki Murakami është një shkrimtar i cili e di se si ta bëjë këtë me mjeshtëri.

Shpesh duket sikur ai me të vërtetë e kupton kiminë e shpirtit njerëzor, duke gjetur në një farë mënyre aftësinë për ta përshkruar atë me saktësi dhe ndjeshmëri të shkaktuar nga mendimi.

Në nder të Murakamit, një nga shkrimtarët më të mëdhenj të kohëve moderne, ne kemi zgjedhur 10 thënie mbi gjërat më të rëndësishme në jetë.

1. Një botë pa dashuri është si era jashtë dritares. Nuk mund as ta prekni as ta thithni.

  1. Mendoja se njerëzit rriten gradualisht, pak nga pak … Rezulton se ata nuk e bëjnë këtë. Një person rritet menjëherë.
  2. Mendimet e gabuara nuk ekzistojnë. Ka vetëm ato mendime që nuk përputhen me tonat. Kjo është e gjitha.
  3. Çdo gjë që dikur ishte brenda nesh dhe pastaj zhduket, madje edhe nëse zhduket përgjithmonë, lë vrima që kurrë nuk do të shërohen.
  4. Kur ne përqafojmë njëri-tjetrin, ne ndajmë frikën tonë.
  5. Nëse çdo person do të besonte në një fund të lumtur, bota nuk do të kishte asgjë për t’u frikësuar.
  6. Pa marrë parasysh se sa shumë po provoni, nuk mund ti ikni dhimbjes që ndjeni kur jeni të mërzitur.
  7. Shprehni ndjenjat tuaja. Është shumë më keq për t’i mbajtur ata brenda. Përndryshe, ato do të grumbullohen dhe do të ngurtësohen brenda. Dhe pastaj do të vdisni.
  8. Askujt nuk i pëlqen të jetë vetëm. Unë vetëm urrej të jem i zhgënjyer.
    10. Çdo zbrazëti gjithmonë do të mbushet me diçka.