Highlight Natyrë & Turizëm

Të gjitha që duhet ti dini para se të vizitoni Tajlandën

Tajland

Ky vend përrallor duhet vizituar patjetër. Por janë disa gjëra që duhet ti dini para se të niseni, që ky pushim t’ju shijojë sa më shumë. Shikoni listën më poshtë të plazheve që duhen vizituar, ushqimeve që duhen provuar e shumë gjëra të tjera që ofron ky vend.

Vendet më të vizituara në Tajlandë janë:

Ko Phi Phi, Phuket, Ko Samet, Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Krabi, Ko Lanta etj.,

Specialitetet që duhen provuar:

Sallata Papaya (Som Tum), Supa e nxehtë (Tom Yum Goong), Mango dhe oriz (Kao Nieë Mamuang) etj.

Gjërat që duhen bërë në Tajlandë:

Scuba diving në ishujt e Phi Phi dhe Phuket.

Vizitë tempullit Wat Rong Khun në Chiang Mai.

Vizitë shtatë ujëvarave në Parkun Nacional Erawan.

Merrni pjesë në festën e hënës së plotë.

Disa fjalë kryesore që mund ti mësoni lehtë:

Sa wat dee – Përshëndetje;

Kor toht – Më falni;

Kawp koon – Faleminderit;

A nee tao rai – Sa kushton?