Highlight Të tjera

Të fitoni vetëbesim, do të thotë të fitoni jetën! 10 mënyra të ngritni vetëbesimin tuaj…

1. Buzëqeshni. Jo vetëm që do të ndriçoni ditën tuaj, por do të bëjë edhe të tjerët më të lumtur rreth jush.

2. Në fund të çdo diteje, kujtoni diçka të mirë që keni bërë. P.sh: Unë ndihmova një vajzë që po ngacmohej në klasë.

3. Dëgjoni këngë që ju bëjnë të lumtur, jo këngë të tilla që ju bëjnë të mbylleni në vete dhe larg bote e të qani në qetësi…

4. Besoni se jeni brenda një ‘flluskë vetëbesimi’.

5. Pëlqeni atë që vishni. Kur dukeni bukur, ju ndryshoni mënyrën se si ndiheni. Kjo ju bën të prezantoheni me më shumë vetëbesim në shoqëri.

6. Ecni me një qëllim. Ecni sikur duhet të ishit diku me rëndësi.

7. Krijoni kontakt sy më sy me personin që po flisni.

8. Herën tjetër që jeni në një parti, takoni dikë të ri.

9. Pastroni ‘rrëmujën’ në jetën tuaj.

10. Mos krahaso veten me të tjerët. Fokusohuni në të mirat e juaja.