Highlight Natyrë & Turizëm

Sot do të udhëtojmë në Malta!

Malta

Në kufi me Detin Mesdhe, gjendet shteti më i vogël në Evropë, Malta.

Ofron plazhet më të bukura me ujë të kristaltë, kështjellat mesjetare, rrugë për këmbësorë dhe ushqim të shijshëm.

Ishulli i bukur i Maltës i ka të gjitha përbërësit për të qenë një destinacion i shkëlqyer për muajin tuaj të mjaltit. Plazhet e Maltës kanë një bukuri të rrallë dhe do t’i japin një shije magjike muajit tuaj të mjaltit.

Lagunat, gurët, rëra janë garantues të momenteve të këndshme në shoqërinë e shpirtit tuaj binjak.

Ato ju ofrojnë çaste relaksi dhe kënaqësie në çift. Ju mund të kënaqeni duke shëtitur së bashku nëpër kodra, lugina dhe shkëmbinj përgjatë ishullit të Maltës.

Malta, një vend i mrekullueshëm. Aty ku mund të shijoni ujin e kaltër ngjyrë qielli.

Përveç plazheve të bukura, ajo që do ju lërë mbresë pa masë është edhe kultura e këtij vendi.

Bëhuni gati, sepse sot do të udhëtojmë për në Maltë!

Malta

Malta, një ishull në bregun e Sicilisë, ka një histori të pasur të konflikteve të vazhdueshme dhe lufton mbi pronësinë e saj.

Ajo i përkiste Phoenicians, arabët, romakët dhe Napoleonit. Ajo fitoi pavarësinë e saj në vitet 1960.

Me kalatë e lashta, kisha dhe komunitete të ndryshme, ka shumë gjëra për t’u bërë, edhe pse i gjithë ishulli mund të përshkohet brenda një ore.

Oh, dhe mos kini frikë: pas gjithë kësaj gjëje, ju mund të relaksoheni në një nga plazhet shumë të mrekullueshëm.

Ky ishull shërben si një port-thirrje për disa shëtitje mesdhetare, por është kaq e bukur që një udhëtim i tërë mund të ndërtohet rreth tij.

Ju nuk mund të keni dëgjuar për Maltën, por ju me siguri keni njohuri me qenin maltez që erdhi prej këtij vendi.

Kjo do të thotë që ju mund të fajësoni popullin maltez herën tjetër që ju dëgjoni një zhurmë të pandërprerë nga qeni i vogël i fqinjit tuaj!