Highlight Të tjera

Sjelljet që shfaqen tek personat emocionalisht të paqëndrueshëm

sjelljet

“Emocionet tuaja janë shumë të paqëndrueshme dhe kurrë nuk duhet të jenë themeli për drejtimin në jetën tuaj.” – Joyce Me

Të jesh emocionalisht i paqëndrueshëm mund të jetë një shenjë e një çështjeje më të madhe brenda një personi. Të qenit emocionalisht i paqëndrueshëm mund të nënkuptojë një çrregullim personaliteti siç është çrregullimi i personalitetit. Mund të jetë gjithashtu një shenjë e traumës së fëmijërisë, depresionit ose çrregullimit të ankthit. Shenjat e një personi emocionalisht të paqëndrueshëm mund të ndryshojnë. Ata mund të tregojnë shenja të depresionit dhe ankthit, duke shfaqur gjithashtu një sërë sjelljesh që mund të ndikojnë në vetvete dhe në njerëzit rreth tyre.

Nëse e njihni dikë që dyshoni se mund të jetë emocionalisht i paqëndrueshëm, është e rëndësishme të njihni shenjat në mënyrë që të jeni më të përgatitur për t’i kuptuar ata dhe çfarë kanë nevojë. Ju gjithashtu do të jeni të përgatitur për t’i mbështetur ata pa i lejuar sjelljet e tyre që të ndikojnë personalisht në ju, ose për të marrë ndihmën që ata kanë nevojë për të punuar përmes këtyre sjelljeve.

Unik Portal ju sjellë shenjat që shfaqin personat emocionalisht të paqëndrueshëm:

 

  1. Bëjnë shumë veprime impulsive

Dikush që është emocionalisht i paqëndrueshëm mund të jetë më i prirur për të vepruar në mënyrë impulsive. Ata mund të bëjnë gjëra që mund të dëmtojnë vetveten dhe të tjerët pa e menduar atë.. Veprimet e tyre impulsive kanë më shumë gjasa të jenë të orientuara drejt rrezikut. Ata gjithashtu mund të jenë më të prirur për shpenzimet impulsive ose lojërat e fatit. Ata kanë shumë pak vetëkontroll dhe nuk mund ta kuptojnë plotësisht kënaqësinë e vonuar. Bërja e këtyre gjërave mund t’i bëjë ata të ndihen mirë për periudha të shkurtra kohore, sepse ata nuk janë në gjendje.

  1. Zemërohen lehtë

Një nga shenjat më të mëdha të një personi që është emocionalisht i paqëndrueshëm është çështje e zemërimit. Ata zemërohen lehtë dhe shfaqin atë fort dhe nuk janë në gjendje të kontrollojnë emocionet e tyre në një mënyrë të shëndetshme. Kjo nuk do të thotë gjithmonë se ata do të dëmtojnë fizikisht personin me të cilin janë të zemëruar, por ata mund të godasin dyert dhe të gjuajnë objekte.

 

  1. Arrijnë shpesh në mosmarrëveshje

Dikush që është emocionalisht i paqëndrueshëm do të ketë një kohë të vështirë të mbajë marrëdhëniet e tyre të qëndrueshme gjithashtu. Ata janë në mes te ndjenjës shumë dashamirëse ndaj një personi, dhe pastaj ndjen keq për të gjithashtu. Jo vetëm kaq, por ata e kanë të vështirë të mbajnë një marrëdhënie të qëndrueshme. Ata mund të fillojnë diskutime të ashpra, të prishin raporte dhe pas pak orës kërkojnë përsëri pajtim.

 

  1. Shpërthejnë edhe në situata normale

Shumë ndjenja si ajo e  zemërimit, njerëzit që janë emocionalisht të paqëndrueshëm shpesh kanë reagime ekstreme ndaj situatave që janë ose reale ose të perceptuara. Nëse ata e kuptojnë se ata janë duke u dëmtuar në një farë mënyre, ata mund të kenë një reagim më të fortë menjëherë, në vend që të gjejnë më shumë informacion rreth situatës. Perceptimi i tyre për botën mund të jetë jashtë reales , dhe ata do të reagojnë ndaj kësaj. Një nga perceptimet më të zakonshme që mund të shkaktojë një reagim ekstrem në njerëzit emocionalisht të paqëndrueshëm është braktisja e perceptuar. ./Unik Portal/