Highlight Storie Inspirimi Të tjera

A sjellë paraja lumturinë?

paraja

Imagjino që rroga juaj është rritur për 500 euro, natyrisht që kjo do t’iu bënte tej mase të lumtur. Por sikur të kuptonit që secili në kompaninë ku punoni ka pasur rritje të rrogës për 1000 euro? Natyrisht që ju do të kishit më shumë para por gjendja juaj emocionale do të ishte e tmerrshme.

E vërteta e parasë dhe lumturisë është më komplekse se sa duket.

Shkencërisht, trupat tanë prodhojnë hormone në tru për lumturinë afatshkurtër. Pikërisht lloji i lumturisë që fituesit e llotarisë ndien gjatë fitimit – lumturia euforike dhe ndjenjat e mira.
Këto hormone janë quajtur edhe hormonet e trurit për shkak të prodhimit të tyre në tru në krahasim me hormonet e tjera të prodhuara në pjesë të tjera të trupit (p.sh. në tiroide dhe pankreasi). Ato veprojnë si neurotransmetues dhe kalojnë sinjale nga një neuron në tjetrin.
Hormonet që lidhen me lumturinë janë serotonin, endorfin, dopamina dhe oksitocina. Lirimi i këtyre hormoneve nxitet nga shumë faktorë, e marrja e parasë është një prej tyre.
Këto hormone janë të rëndësishme. Ato janë një shpërblim për ne që na lejon të gëzojmë këto ndjenja të lumtura. Ata na mbajnë, por jo përgjithmonë, siç dëshmohet nga fituesit e lotarisë. Gjithmonë ka nevojë për një komponent jo-kimik.

Merrni një vështrim të sinqertë në marrëdhënien tuaj me paratë dhe ku qëndron në prioritetet tuaja.

Ju mund t’i jepni parasë shumë energji ose duke adhuruar ose duke e dënuar atë.

Shfrytëzoje fuqinë që i jepni parasë, faktorëve të tjerë më shumë vlerë.

Çfarë vlerash mund të mendoni?

Si ndiheni për dashuri, ndershmëri, respekt, dhe miqësi?

Bëni ato vlerat tuaja dhe jini krenarë për to.

Shpërblimi është i madh!

Shpërblimi është lumturia afatgjatë!