Highlight Storie Inspirimi Success ZONE

Si u shfaqën 10 milionë dollarë në duart e Jim Carrey-t?

Jim Carrey

A mund ta mendoni një çek prej 10 milionë dollarësh të paraqitej në portofolion tuaj vetëm përse e keni menduar dhe vizuelizuar atë për një kohë të gjatë? Kjo është historia e komedianit dhe aktorit të njohur më famë botërore Jim Carrey.

Megjithatë, Jim kishte një fillim të rëndë në jetë. Në vitet e para të shkollës, ai e përshkruan veten si të qetë dhe pa miq. Megjithatë, ai zbuloi se ai mund të bënte miq duke i bërë njerëzit të qeshin. Kjo ishte pika e tij e kthesës. Por rezultatet nuk ishin të gjitha pozitive. Në shtëpi, ai kënaqej duke bërë fytyra dhe duke imituar në pasqyrën e tij.

Si i ri ai duhej të përkushtohej rreth paaftësisë së tij për të mësuar që njihet ndryshe si disleksi. Por kjo nuk i pengoi atij të zhvillonte një kujtesë e memorie shumë të fortë.

Paraja ishte një pengesë tjetër. Në klasën e dhjetë, ai po përpiqej të përputhte orarin e tij duke punuar tetë orë natën në fabrikë si portier me atë të shkollës gjatë ditës. Ai ishte aq i lodhur sa nuk mund të kuptonte se çfarë po flisnin mësuesit e tij. Kështu Jim vendosi se nuk mund të vazhdonte shkollën dhe ndali shkollimin e tij në moshën 16 vjeçare.

Familja e tij vendosi që situata e tyre kishte marrë drejtimin e gabuar, kështu që ata u shpërngulën në Kanada edhe pse pa punë. Familja e tij jetoi për tetë muaj në një kamion kampimi të parkuar në hapësira të kampimit.

Ju mund të imagjinoni bagazhin e tij emocional – humbjen e viteve të tij adoleshente, ndjenjën e prapambetjes intelektuale, sikletin dhe vështirësitë e varfërisë. Megjithatë, ndoshta ndjenja e inferioritetit hapi rrugën për suksesin e tij duke e bërë atë të ndiente se duhej të përpiqej shumë më shumë se të tjerët për të arritur aty ku dëshironte.

Jim thotë se ai gjithmonë kishte besuar në magji. Kur nuk po bënte asgjë në Hollywood, ai do të parkonte makinën e tij në Mulholland Drive, do të vrojtonte qytetin, do t’i shtrinte krahët dhe do të thoshte: “Gjithkush dëshiron të punojë me mua. Unë jam një aktor me të vërtetë i mirë. Unë kam të gjitha llojet e ofertave të filmave të mrekullueshëm, unë thjesht nuk i kam dëgjuar ato ende “.

Ai thjesht do t’i përsëriste këto gjëra pa pushim, fjalë për fjalë duke bindur veten se kishte disa filma të rreshtuar.

Rreth vitit 1990, kur Jim Carrey ishte një komedian i ri duke u përpjekur për të bërë rrugën e tij në Los Anxhelos, ai çoi Toyota-n e tij të vjetër deri në Mulholland Drive. Ndërsa ishte ulur atje duke shikuar qytetin më poshtë dhe duke ëndërruar për të ardhmen e tij, ai shkroi një çek për 10 milionë dollarë, që datonte në vitin 1995 dhe e mbajti atë copë letër në portofolin e tij që nga ajo ditë.

Optimizmi dhe këmbëngulja e Carrey përfundimisht u pagua, dhe në vitin 1995, pas suksesit të madh të Ace Ventura: Pet Detective, The Mask dhe Dumb & Dumber ku edhe fitoj 10 milion dollarët e tij të parë pikërisht në vitin që ai shkroi në letër se do të merrte aq para, por suksesi i tij nuk ndalej me aq kështu duke rritur çmimin e tij deri në 20 milion dollarë.

Vizualizimi i suksesit tonë dhe i gjërave që dëshirojmë në jetë pa dyshim që do të jetë një ndihmë e madhe drejt realizimit të ëndrrave tona.