Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Si ti planifikoni mendimet dhe punët tuaja?

mendimet dhe punët tuaja

 Suksesi është çështje e aplikimit të pafund. Ju  duhet gjithnjë të punoni drejt atij me zell. Përndryshe do ti marrë krahët e të fluturojë larg. Në asnjë moment nuk mund të lejosh të mbështetesh në thesaret e tua – një pauze për vetë-admirim – sepse ka të tjerë që mund të kenë sy në vendin tuaj të lakmuar dhe të cilët nuk do të dëshironin asgjë më të mirë se të të nxirrnin jashtë, veçanërisht nëse ata e vëzhgojnë atë se ju keni një gjendje të dobët mbi të ose nuk po bëni asgjë për të  forcuar pozicionin tuaj.

Përkundër përparimeve të mëdha që Amerika ka bërë, është ende një vend me burime të  mëdha, shumë prej të cilave ende nuk janë përdorur. Edhe pse lufta, me bomba atomike, radarë, armë raketash dhe anije hapen një fushë të fuqishme të paeksploruar, ku gjërat më të mëdha do të realizohen nga njerëzit me imagjinatë dhe me shpirtin inovativ, dhe”ne ende nuk kemi parëasgjë”; Ata prej nesh që janë të gjallë në pesëdhjetëvjet do të shohin një botë që në krahasim do t’i bëjë vitet e para të pasluftës të duken si Epoka e Gurit.

Tashmë në laborator shkencëtarët janë në punë në atë që shumë mund të marrin në  konsideratë ide fantastike. Këto përfshijnë pëlhura të lehta të veshura nga druri dhe produkte të tjera që do të jenë të qëndrueshme ndaj ujit e zjarrit, materialet që do t’I bëjnë anijet të papërshkrueshme, makina që do të kapin energji nga dielli dhe madje edhe aparat që në të vërtetë do të regjistrojë mendimet tona të pashprehura. Këto janë vetëm disa nga gjërat që shfaqen në horizont dhe të  gjitha vijnë nga imagjinata e njerëzve ose nga mendja e tyre e nën-ndërgjegjeshme. Ndoshta në më pak se pesëdhjetëvjet transferimi i mendimit ose telepatia do të jetë po aq e zakonshme sa radioja e sotme. Kush e di?

Është thënë se njeriu mund të sjellë në materializim cdo gjë që ai mund të krijojë mendërisht dhe miliona gjëra që ne  përdorim dhe shijojmë sot e aprovojnë atë. Kur njeriu kupton plotësisht fuqinë e madhe të mendjes dhe vendosë me zell të punojë, jo vetëm që do të ketë sundimi mbi këtë tokë dhe gjithçka në të, por mund të arrijë të  kontrollojë planetet afër. Ju vetë e keni këtë shkëndijë të brendshme, por duhet të  fiksohet derisa zjarri të jetë me intensiteti e ngrohjes së bardhë dhe duhet të mbahet vazhdimisht, duke shtuar karburant – idetë, idetë, idetë dhe veprimet.

Plani i fillimit të diçkaje të re të paktën njëherë në javë na sjell në çështjen e iniciativës dhe sa e vlefshme është një nismë individuale e pasurisë për çdo person që kërkon sukses. Pa të, njeriu ndalohet gati sapo të  fillojë. Burrat dhe grate mbeten në pozita të vogla klerike gjatë gjithë jetës së tyre, sepse kurrë nuk shfaqin iniciativë në punën e tyre, nuk përpiqen kurrë të gjejnë mënyra të reja për të bërë punën e tyre dhe sugjerojnë përmirësime. Gjatë luftës një numër organizatash vendosën kuti sugjerimi në fabrikat e tyre dhe ofruan çmime për ato që u konsideruan më praktike. Shpesh këto sugjerim e çuan në metoda shumë të përmirësuara në operacionet e bimëve, si dhe shpërblime në avancim për punonjësit që ofronin sugjerimet. Në disa raste, sugjerimet e punonjësve çuan në pajisje të patentueshme që sollën fame dhe pasuri për ata që furnizonin idetë fillestare. Mbani në mend se pa marrë parasysh se sa kohë është bërë në një punë në njëfarë mënyre, gjithmonë ka një mënyrë më të mirë. Edhe sikur të jeni vetëm një nëpunës prapa banakut në ndonjë dyqan, sigurisht që duhet të keni disa ide se si mund të shfaqen mallrat më mirë ose si mund të shërbejnë më mirë konsumatorët. Idetë e mira shpërblehen çdo herë.

Lidhur ngushtë me këtë çështje të iniciativës janë interesi dhe vëmendja. Sa më shumë interes që të merrni në punën tuaj, e natyrisht sa më shumë vëmendje që ju jepni edhe më të mëdha janë rezultatet. Ne të gjithë e dimë se ne bëjmë më së miri gjërat në të cilat jemi të interesuar, kështu që nëse nuk e gjeni detyrën, kërkoni një që do t’ju interesojë. Sa më shumë thithë  interesin, aq më mirë – vetëm faktori i interesit do t’ju japë një moment që do t’ju çojë përpara në një rrugë të gjatë.