Highlight Ushqehu shëndetshëm

Si të zgjedhni shalqirin më të mirë; këshilla nga një fermer

shalqiri

Kujt nuk I pëlqen shalqiri? Shumë njerëz janë të obsesionuar me këtë frut të shijshëm dhe freskues.

Shumë njerëz mendojnë se në qoftë se nuk jeni një fermer me eksperiencë, atëherë është e vështirë të zgjidhni shalqir të mirë dhe të shijshëm.

Mirëpo ky është gabim. Zgjedhni shalqirin më të mirë në treg me këto këshilla.

Kërkoni për “rrjetat”

Këto shenja kafe në formë të rrjetave do të thotë se bletat kanë prekur pjesët me polen të luleve shumë herë. Sa më shumë që ka ndodhur ky process aq më I ëmbël është ky frut.

Shalqiri “vajzë” dhe “djalë”

Shumë njerëz nuk e dijnë se shalqirët ndahen sipas gjinisë së tyre. Për shembull: shalqiri “djalë” është më I madh dhe është I mbushur me më shumë ujë. Ndërsa shalqiri “vajzë” ka një formë më rrethore dhe është më I ëmbël.

Kushtoni rëndësi madhësisë

Është më mirë të zgjidhni një shalqir me madhësi mesatare. Dhe pavarësisht madhësisë, shalqiri duhet të jetë I rëndë.

Kushtojini rëndësi bishtit

Zgjedhni shalqirin perfekt!