Highlight Të tjera

Si të veproni si një udhëheqës?

udhëheqës

Kujtoji vetës edhe një herë se ju nuk jeni tërhequr në nivele të larta suksesi. Përkundrazi, ju jeni ngritur atje nga ata që punojnë pranë dhe poshtë jush. Arritja e suksesit të nivelit të lartë kërkon mbështetjen dhe bashkëpunimin e të tjerëve. Dhe përfitimi i kësaj mbështetjeje dhe bashkëpunimi i të tjerëve kërkon aftësi udhëheqëse. Suksesi dhe aftësia për të udhëhequr të tjerët – domethënë, marrja e tyre për të bërë gjëra që nuk do të bënin nëse nuk do të udhëhiqeshin – shkojnë krah për krah.

Në këtë pikë ne duam të zotërojmë katër rregulla ose parime të veçanta të udhëheqjes që mund të bëjmë që të tjerët të bëjnë gjëra për ne në biznes, në klube shoqërore, në shtëpi, kudo që gjejmë njerëz.

Këto katër rregulla ose parime të udhëheqjes janë:

Rregulli i lidershipit numër 1: Tregtoni mendjen me atë që doni të influenconi.

Tregtimi i mendjes me njerëzit që dëshironi të ndikoni është një mënyrë magjike për të bërë të tjerët – miqtë, bashkëpunëtorët, klientët, punonjësit – për të vepruar ashtu siç dëshironi ju që ata të veprojnë. Vendosni parimin e tregtisë së mendjeve për të punuar për ju. Konsideroni situatën e personit tjetër. Vendoseni veten në këpucët e tij, kështu që të flisni. Mos harroni, interesat e tij, të ardhurat, inteligjenca dhe sfondi mund të ndryshojnë shumë nga tuajat. Tani pyesni veten: “Po të isha në situatën e tij, si do të reagoja ndaj kësaj?” Më pas ndërmerrni veprimin që do të lëvizte nëse do të ishit personi tjetër.

Rregulli i lidershipit numër 2: Mendoni: Cila është mënyra njerëzore për të trajtuar këtë?

Pyet, cila është mënyra njerëzore për t’u marrë me njerëzit? “Gjithnjë paguan – ndonjëherë më shpejt, ndonjëherë më vonë, por gjithnjë paguan. Një mënyrë e dytë për të përfituar nga sundimi human është që të lejoni që veprimi juaj të tregojë se i vendosni njerëzit së pari. Tregoni interesim në punën e vartësve tuaj jashtë punës. Trajtojini të gjithë me dinjitet. Kujtojeni veten se qëllimi kryesor në jetë është të kënaqeni. Si rregull i përgjithshëm, sa më shumë interes që tregoni në një person, aq më shumë ai do të prodhojë për ju. Dhe prodhimi i tij është ajo që ju çon përpara për sukses më të madh dhe më të madh.

Rregulli i udhëheqjes numër 3: Mendoni përparim, besoni në progres, nxitni për progres.

Një nga gjërat më komplimentuese që dikush mund të thotë për ju është “Ai qëndron për përparim. Ai është njeriu për këtë punë. “Promovimet në të gjitha fushat shkojnë tek individët që besojnë dhe përparojnë. Bashkohu me elitën e udhëheqjes. Hidhni një vështrim më përpara. Ka dy gjëra të veçanta që mund të bëni për të zhvilluar perspektivën tuaj progresive:

Mendoni për përmirësim në gjithçka që bëni.

Mendoni për standarde të larta në gjithçka që bëni. 

Rregulli i lidershipit numër 4: Merrni kohë për të biseduar me veten dhe takoni fuqinë tuaj supreme të të menduarit.

Ne zakonisht i shohim udhëheqësit si njerëz jashtëzakonisht të zënë. Dhe ata janë. Por, ndërsa zakonisht anashkalohet, vlen të përmendet se udhëheqësit shpenzojnë kohë të konsiderueshme vetëm, vetëm me asgjë, përveç aparatit të tyre të të menduarit. Kontrolloni jetët e udhëheqësve të mëdhenj fetarë, dhe ju do të gjeni se secili prej tyre ka kaluar vetëm kohë të konsiderueshme. Moisiu ishte shpesh i vetëm, për periudha të gjata kohore. Pra, ishin Muhamedi, Jezusi, Buda, Gandi – çdo udhëheqës fetar i shquar në histori kaloi shumë kohë në vetmi, larg distancave të jetës. Udhëheqësit politikë, gjithashtu, ata që bënë emra të përhershëm në histori për të mirë apo të keq, fituan pasqyrë përmes vetmisë.
Hitleri nuk do të kishte arritur kurrë pushtetin, në qoftë se ai nuk kishte kaluar vetëm muaj në burg, ku kishte kohë për të ndërtuar Mein Kampfin këtë plan të ligë për pushtimin botëror që shiti gjermanët në një çast të verbër.

Ndoshta herët në mëngjes, para se dikush tjetër të nxitojë, do të ishte më mirë për ju. Ose ndoshta vonë në mbrëmje do të ishte një kohë më e mirë. Gjëja e rëndësishme është të zgjidhni një kohë kur mendja juaj është e freskët dhe kur mund të jeni të lirë nga shpërqendrimet.
Pra kushtoni sa më shumë kohë vetës tuaj nëse dëshironi që të tjerët t’ju ndjekin ju si një udhëheqës të  denjë.