Highlight Të tjera

Si të përdorim magjinë e të menduarit larg në situatat më të vështira të jetës

magjinë

 

Ka një magji në të menduarit larg. Por është kaq e lehtë për tu harruar. Kur goditni disa pika të ashpra, ekziston rreziku që mendimi juaj të zvogëlohet në madhësi. Dhe kur të ndodhë, ju humbni. Më poshtë janë disa udhëzues të shkurtër për të qëndruar ‘të mëdhenj’ kur jeni të tunduar që të përdorni qasjen e vogël.

 

  1. Kur Njerëzit e Vogël përpiqen t’ju çojnë poshtë, Mendoni larg

Për të qenë të sigurt, ka disa njerëz që duan që ju të humbni, të përjetoni fatkeqësi, të qortoheni. Por këta njerëz nuk mund t’ju dëmtojnë nëse do të mbani mend tre gjëra:

– Ju fitoni kur refuzoni të luftoni njerëzit e parëndësishëm për ju. Luftimi i njerëzve të vegjël ju pakëson në madhësinë e tyre. Qëndro i madh.

– Presin që të digjeni. Është dëshmi që po rritesh.

– Kujtoni veten se këta persona janë të sëmurë psikologjikisht. Bëhu i madh. Të të vije keq për ta.

– Mendoni larg mjaftueshëm për të qenë imun ndaj sulmeve të njerëzve të parëndësishëm.

  1. Kur mendoni për vetën “Nuk kam çka të ofroj”, Mendo pozitivisht 

Mos harroni: nëse mendoni se jeni i dobët, atëherë jeni. Nëse mendon se je i pamjaftueshëm, je. Nëse mendon se je klasë e dytë, je. Rrëmbe tendencat e natyrshme për të shitur veten me këto rregulla:

– Të dukesh i rëndësishëm. Kjo ju ndihmon të kuptoni se jeni i rëndësishëm. Si dukeni nga jashtë ka shumë të bëjë me atë se si ndiheni në brendësi.

– Përqendrohuni në pasuritë tuaja. Ndërtoni një reklamë për të shitur-veten-për-vetes dhe e përdorni atë. Mësoni të mbushni fuqitë tuaja. Mëso vetitë tuaja pozitive.

– Vendosni njerëzit e tjerë në një perspektivë të duhur. Personi tjetër është vetëm një qenie njerëzore, prandaj pse të kesh frikë prej tij?

– Mendoni mjaftueshëm pozitivisht për të parë se sa të mirë jeni në të vërtetë!

 

  1. Kur një Argument duket i pashmangshëm, Mendoni Larg

Rezistoni me sukses tundimin për të argumentuar dhe për tu grindur me:

– Pyetni veten, “Sinqerisht tani, a është kjo gjë me të vërtetë e rëndësishme sa duhet për të debatuar?”

– Duke u kujtuar vetveten, ju kurrë nuk fitoni asnjë gjë nga një argument por gjithmonë humbni diçka

– Mendoni larg për të parë se grindjet, argumentet, tundimet nuk ju ndihmojnë kurrë të arrini aty ku doni të shkoni.

 

  1. Kur ndiheni të mposhtur, mendoni larg

Nuk është e mundur të arrihet sukses i madh pa vështirësi dhe pengesa. Por është e mundur të jetosh pjesën tjetër të jetës tënde pa mposhtje. Mendimtarët e mëdhenj reagojnë ndaj pengesave në këtë mënyrë: Shqyrtoni pengesën si një mësim. Mësoni prej saj. Hulumtoni nga ajo. Përdoreni atë për t’ju çuar përpara. Ruaj diçka nga çdo pengesë.

 

Përziej qëndrueshmërinë me eksperimentim. Kthehu dhe fillo sërish me një qasje të re. Mendoni mjaftueshëm larg për të parë se disfata është thjeshtë një gjendje mendimi, asgjë më shumë.

  1. Kur romanca fillon të zbehët, mendo larg

Negativ, i butë, “Ajo – (Ai) –ishte e padrejtë me mua prandaj do të bëhemi baraz”, shkatërron romancën që mund të jetë e juaja. Bëni këtë kur gjërat nuk shkojnë drejt në departamentin e dashurisë:

– Përqendrohuni në cilësitë më të mëdha të personit që dashuroni. Vendosni gjërat e vogla ku përkasin – në vendin e dytë.

– Bëni diçka të veçantë për dashurinë tuaj – dhe bëni shpesh.

– Mendoni larg për të gjetur sekretin e gëzimeve martesore.

 

  1. Kur ndjeni se përparimi juaj në punë është ngadalësuar, mendoni larg

Pa marrë parasysh se çfarë bëni dhe pavarësisht nga profesioni juaj, statusi më i lartë, paga më e lartë vjen nga një gjë: rritja e cilësisë dhe sasisë së prodhimit tuaj. Bëni këtë:

Mendoni “Unë mund të bëj më mirë”. E mira nuk është e paarritshme. Ka vend për të bërë gjithçka më mirë. Asgjë në këtë botë nuk po bëhet ashtu siç mund të jetë. Dhe kur mendoni, “Unë mund të bëj më mirë” mënyra për të bërë më mirë do të shfaqet. Mendimi “Unë mund të bëj më mirë” kalon në fuqinë tuaj krijuese.

 

Mendoni mjaft larg për të parë se nëse e vendosni shërbimin në rënd të parë, paraja kujdeset për vetën.

 

Në fjalët e Publilius Syrus:

Një njeri i mençur do të jetë zot i mendjes së tij,

Budallai do të jetë skllavi i saj.