Highlight Shëndeti

Si të mësoni trurin që të mos shqetësoheni?

shqetësimi

Shqetësimi është një ndjenjë e keqe dhe e dëmshme për shëndetin mendor. Disa e konsiderojnë atë thjeshtë një zakon të keq që mund të jetë i paarsimuar me praktikën.

Disa mendojnë se shqetësimi mund t’i shërbejë një qëllimi për trurin duke na ndihmuar të mësojmë nga përvojat e kaluara dhe të përgatitemi për ato të reja.

Nëse është e mirë apo e keqe, shqetësimi zë trurin tonë duke u fokusuar në një të ardhme të pasigurtë që nuk mund ta kontrollojmë.

Por, a ka ndonjë mundësi që ta mësoni trurin që të mos jeni i shqetësuar?

Ja propozimet e Unik Portal për të mësuar trurin që të mos shqetësoheni.

1. Ndalni trurin së menduari dhe shkruani!
Një stërvitje e mirë për të ndaluar shqetësimin e trurit është të shkruani çdo natë mbi atë që ju mundon. Kështu, duke shkruar, ju lironi stresin dhe tensionin që po mbani brenda vetësm, për shqetësime të ndryshme që mund të keni. Duke vepruar kështu cdo natë, ju I jepni rast trurit tuaj që të pushojë dhe të mos ngarkohet më tepër se që duhet.

2. Të meditojnë për një qëndrim të lirë;

Meditimi mund të ndihmojë në stërvitjen e trurit tuaj për të mos u shqetësuar. Studiuesit në revistën “Psychosomatic Medicine” studiuan efektet e meditimit. Ata zbuluan se meditimi është veçanërisht i mirë për reduktimin e ankthit kognitiv, ose shqetësuese. Megjithëse disa njerëz besojnë se nuk kanë kohë për të medituar, meditimi është aq i lehtë sa të zgjedhësh t’i mbyllësh sytë tani për 30 sekonda ose më gjatë. Akti i zgjedhjes për të akorduar burime të tjera të stresit është një hap aktiv për të trajnuar trurin tuaj për të mos u shqetësuar. Ata që kanë zotëruar artin e trajnimit të trurit për të ndaluar shqetësimin, rekomandojnë të vëzhgojnë mendime shqetësuese kur hyjnë në mendje dhe thjesht t’i shohin ato të kalojnë si retë në një ditë me erë.

3. Ushtrimi për të trajnuar trupin tuaj dhe për të ndaluar grindjen;

Shqetësimi është se si truri juaj mëson të mbijetojë ndaj shqetësimeve të jashtme. I njëjti studim në revistën “Psychosomatic Medicine” zbuloi se stërvitja, nga ana tjetër, është e mirë kur trupi juaj ndjen simptomat e ankthit.

Nëse jeni mësuar të identifikoni momentet kur truri juaj është ngarkuar shumë dhe kur po përjetoni shumë stress, atëherë, shkoni për një shëtitje 5-10 minuta, jashtë nëse është e mundur.