Highlight Storie Inspirimi

Si të menaxhoj më mirë kohën?

koha

Çdo ditë zgjohemi me stresin e shumë angazhimeve jashtë shtëpisë.

Po ashtu ndjejmë sikur minutat po na ndjekin nga pas, duke provuar të na rrëmbejnë. Shpesh jemi  në situatën kur themi “Ahh sikur dita të zgjasë 24 orë”!

Por si të menaxhojmë kohën tonë dhe ta përdorim atë në mënyrën më efektive të mundur?

Si të përdorni më mirë kohën tuaj?

A doni më shumë kohë për të punuar drejt qëllimit tuaj në ditë ose në javë ose dëshironi të shpenzoni më pak kohë duke bërë punët tuaja të përditshme? Hapi  i parë është të gjurmoni atë.

Shkruani atë që po bëni tani, në një aplikacion ose bllok shënimesh. Kur subjekti i veprimeve ndryshon, shkruani veprimin e ri. Sigurohuni që të përfshini sa më shumë hollësi që mundeni.

Dhe, kur e dini sa kohë keni shpenzuar për çdo lloj aktiviteti në javë dhe me shpresë, keni bërë disa përpjekje për të rritur orët që kanë rëndësi.

Rruga drejt suksesit është një udhëtim i gjatë dhe me gunga, pengesat dhe sfidat janë normale.

Gjithmonë  provoni ti bëni vetes pyetje mi atë që po kaloni. Po ashtu  ju inkurajojmë që të përdorni disa mendime krijuese për të kombinuar veprimet që doni të merrni në kohën e kaluar duke bërë punët e përditshme që marrin kohë. Por, ato nuk sjellin ndonjë përmirësim personal, domethënë ato gjëra që nuk i bëjnë,  të çojë në qëllimin tuaj.

Po, ashtu, ne jemi shumë të ndikuar nga teknologjia në këtë kohë.  Nëse ju hidhni një sy në histori, jo shumë kohë më parë mënyra më e shpejtë për të dërguar një dokument në një qytet tjetër që ishte 500 milje larg ishte me kalë dhe kjo do të kërkonte një minimum  një jave. Romakët ndërtojnë një perandori, sepse kishin rrugë që çonin në provinca. Britanikët kishin anije të mëdha për t’i çuar në koloni. Tani, një email, disa sekonda dhe një klikim ju merr në çast të lidhur me pjesën tjetër të botës. Kostoja e komunikimit ka rënë ndjeshëm. Kemi kaq shumë mënyra për të kursyer kohë për gjëra të tilla tani.

Por a jemi me të vërtetë duke kursyer kohë sa herë që përdorim pajisjet tona teknologjike?

Përgjigja është JO, sepse ne po humbasin kohë cdo ditë duke shfletuar shumë faqe të panevojshme në internet dhe kështu humbim kohë dhe ushqejmë vetën me negativitet, lajme të këqija, skandale, probleme…Prandaj caktoni vetës limite, dhe në vecanti mos e nisni ditën tuaj duke shfletuar internetn dhe rrjetet sociale.