Highlight Shtëpi / Dekor

Si të largoni bakteret dhe insektet nga dyshekët tuaj?

Të largoni bakteret dhe insektet nga dyshekët tuaj gjithmonë është sfidë. A keni dëgjuar ndonjëherë shprehjen “duke fjetur me armikun?”  E pra, ne në fakt bëjmë gjumë me armikun dhe shumicën e kohës nuk e dimë as vetë. Shumë baktere jetojnë në dyshekët tonë, jastëkët dhe mbulesat  e krevatit.

Edhe pse ato janë të vogla, merimangat mund të shkaktojnë dëme të pamatshme për shëndetin e njerëzve. Ato sulmojnë sistemin e frymëmarrjes dhe shkaktojnë reaksione ekstreme alergjike. Meqë ushqehen me qeliza të vdekura të lëkurës, ata jetojnë në vende të afërta me një burim ushqimi. Dhe këto burime ushqimi janë  dyshekët tanë, jastëkët, perdet etj.

Për të shmangur këto baktere dhe insekte ka disa hapa që duhet të  merrni:

– Gjithmonë ajroseni shtëpinë tuaj;

– Vendosni dyshekët dhe jastëkët në diell;

– Lani rrobat që nuk keni veshur për një kohë;

– Ndryshoni mbulesat e shtratit çdo javë;

Një tjetër mënyrë e lehtë për të hequr qafe merimangat dhe bakteret është ilaç i përgatitur në shtëpi.

Ai do të pastrojë dyshekun tuaj dhe do ta bëjë atë të mbajë  erë të këndshme.

përbërësit

– 250 ml peroksid hidrogjeni (10% zgjidhje);

– 3 lugë çaji sode buke;

– Disa pika të sapunit të lëngët ose detergjent për enët.

Udhëzime

Përzieni peroksidin me sodën e pjekjes derisa sasia e pjekjes të jetë plotësisht e tretur.

Shtoni 2 ose 3 pika të sapunit të lëngët ose detergjent për enët dhe përzieni sërish.

Derdhni lëngun në një shishe të zbrazët.

Shkundeni dhe spërkatni hapësirat e papastra me të. Lëreni ashtu për disa çaste dhe pastaj fshijeni me një leckë të pastër.

Është e rëndësishme të përdorni përzierjen sapo ta përgatitni atë.