Highlight Shtëpi / Dekor

Si të kultivoj një pemë limoni në shtëpi?

limoni

A jeni bërë merak që në shtëpi të kenë një pemë limoni në shtëpi?

Për këtë nuk ju duhet ndonjë përkushtim i madh as kujdes i veçantë. Bleni një limon organik dhe prejeni përgjysmë e mërrni farat e tij.

Tani me kujdes ndani farat për gjysme dhe rënditni në një tas të vogël. Mbuloni me pak dhe dhe po ashtu ujitni ato. Mbulojeni tasin me qese plastike për të ruajtur lagështinë. Përcillini herë pas herë dhe ujitni nëse e shihni të nevojshme. Për disa ditë bimet do të dalin në sipërfaqe dhe kur ju duket se janë rritur mjaftueshëm transferojini ato në kopshtin tuaj.

Për përfitimet e limonit  dëgjoni çdo ditë prandaj nuk humbni asgjë ta keni një në shtëpi.