Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Si ta arrini paqen e brendshme?

A mund ta imagjinoni të jeni në gjendje të arrini paqen e brendshme? Nëse e mendojmë me kujdes, është e sigurt që e keni të vështirë t’i përgjigjeni pyetjes në mënyrë pozitive. Sepse çdo ditë kemi një sërë stresesh që rrjedhin nga problemet që na bëjnë t’i marrim në shtëpi dhe të ndryshojnë jetën dhe shëndetin tonë.

Çrregullimet emocionale janë rend i ditës. Ka shumë njerëz që arrijnë fundin për shkak të problemeve të caktuara dhe të ndryshme. Prandaj, para se të ndodhë gjithçka, duhet të përpiqemi gjithmonë të vëmë bast për këshilla, të kërkojmë ndihmë dhe të përpiqemi me durim dhe përkushtim, që të mund të dalim për t’u ndjerë shumë më mirë.

 

Përqendrohuni në të tashmen dhe në atë që ju bën vërtet të lumtur

Është e vërtetë se është gjithmonë më e lehtë të thuash sesa të zbatosh. Por nëse e provojmë çdo ditë, me siguri i gjithë ai synim do të bëhet rutina jonë më e mirë. Pra, le ta provojmë. Është e kotë të jetosh i ankoruar në të kaluarën. Gjëja më e mirë është të përqendroheni në shijimin e së tashmes, sepse me të vërtetë është ajo që po jetojmë tani. Mundohuni të mendoni se ekziston vetëm ky moment që ne e quajmë të pranishëm. Çfarë do të shijonit akoma dy herë më shumë pa lënë asnjë ditë të kalonte duke qenë të lumtur?

Vendosni kufijtë tuaj kur bëhet fjalë për ndjenjat

Edhe pse tingëllon paksa egoiste, për të arritur paqen e brendshme duhet të përqendrohemi te vetja. Prandaj, duhet të shënojmë një sërë kufijsh. Kjo eshte Kur mendoni se jeni pak i ngopur me atmosferë të këqija, di si të thuash ‘deri këtu’. Sepse ndonjëherë për shkak të situatave që krijohen dhe njerëzve që na rrethojnë, mund të kemi ndjenja të përziera si faji, urrejtje e të ngjashme. Por mos lejoni që kjo t’ju arrijë. Ju vendosni sa larg mendoni se do të jetë kufiri juaj dhe ikni prej andej për të mos e kaluar atë.

Vlerësoni shumë veten

Siç kemi përmendur, ne do të jemi të parët dhe pastaj, gjithashtu. Sepse për sa kohë e vlerësojmë veten, ne mund të jemi ata njerëz me paqe të plotë të brendshme. Do të ketë gjëra që nuk ju pëlqejnë shumë, sepse përpiquni t’i modifikoni dhe përmirësoni ato që ju pëlqejnë në veten tuaj. Vetëm kështu do të merrni një version më të mirë dhe pa dyshim, kur ta keni atë do të mund të shijoni edhe më shumë jetën dhe njerëzit përreth jush. Meqenëse gjërat do t’i bëni me ndjenjë dhe të vërtetë.

Përballuni me të gjitha frikërat tuaja

Një tjetër nga pikat e ndërlikuara në jetën tonë është kjo. Sepse tejkalimi i frikës nuk është diçka e lehtë. Hapi i parë është t’i njohim dhe pasi t’i kemi regjistruar një nga një, duhet t’i përballojmë dhe t’i shikojmë ballë për ballë.. Nuk po flasim për fobitë, të cilat ndoshta na duhet një terapi e madhe. Por nga ata gurët e vegjël që po na pengojnë jetën. Me siguri nëse i shikoni në sy, nuk do t’i shihni aq të fortë sa e kishit imagjinuar.