Highlight Success ZONE

Si ngriti dinastinë e tij nga asgjëja “Mbreti i Rock and Roll” – Elvis Presley

Elvis Presley

Elvis ‘Aaron’ Presley ka lindur në Tupelo, Misisipi. Ai u lind më 8 janar 1935 së bashku me vëllain e tij binjak identik. Për fat të keq, vëllai i tij nuk ishte në gjendje të mbijetonte si pasojë e abortit. Ai zhvilloi simpatinë e tij fillestare për muzikën duke parë korin të interpretonte në kishën e tij lokale. Në moshën 10-vjeçare, babai i tij i dha një kitarë si një dhuratë për ditëlindje. Ai ishte një fëmijë shumë i turpshëm dhe kishte frikë të këndonte në publik. Hapat e parë në kitarë i mësoi nga vëzhgimi i të tjerëve dhe nga klasat që i jepte xhaxhai i tij.

Kur ai kishte vështirësi për gjetjen e shokëve të rinj në shkollë, Elvis filloi të merrte kitarën në shkollë çdo ditë. Ai u përshkrua si një fëmijë “i çmendur muzikor” nga bashkëmoshatarët e tij. Në 1948, ai mori një notë të dobët në muzikë, mësuesi i tij i muzikës i tha atij se ai nuk kishte asnjë aftësi për të kënduar, por Elvis donte të provonte se ai ishte gabim. Së shpejti Elvis vendosi të ndërtonte Tiparet e Personalitetit në mënyrë që të bëhej më i sigurt për të performuar në publik. Ai filloi të mësonte kitarë me një fqinj dhe iu bashkua atij dhe të tjerëve për të luajtur muzikë.

Së shpejti Elvis vendosi të kishte stilin e tij personal që e karakterizonte atë. Ai kishte ndjekur trendin me flokët e gjatë në mënyrë që të dallohej nga të tjerët. Shpejt ai vazhdoi të merrte pjesë në një shfaqje talentesh. Në vitin 1953 u diplomua nga shkolla e mesme dhe kishte vendosur të ndjekë muzikën si karrierë. Ai filloi të shkruante këngë dhe t’i regjistrojë ato në studio lokale. Ai kurrë nuk kishte marrë asnjë lloj trajnimi formal për të mësuar ose lexuar muzikë. Ai vetëm kishte studiuar dhe luajtur muzikë duke dëgjuar atë me kujdes dhe duke përsëritur në mendjen e tij.

Këngët që ai kishte shkruar ose zëri i tij nuk u vlerësua aq prandaj Elvis filloi punën si shofer kamioni në 1954. Së shpejti Elvis me stilin e tij të ri dhe energji prodhoi këngën ‘Kjo është e gjitha’. Kjo këngë u luajt në radio dhe së shpejti njerëzit filluan të thërrasin për të gjetur kush ishte këngëtari. Kjo ishte e gjitha që i duhej atij për të filluar karrierën e tij muzikore. Ai e popullarizoi muzikën rock në format e saj të hershme duke krijuar një përzierje midis muzikës country, ritmike dhe blues. Në vitin 1956, “Heartbreak Hotel” zuri vendin e parë në SHBA.

Ai u bë jashtëzakonisht i famshëm dhe së shpejti arriti statusin e një ikone kulturore në Amerikë. Ai popullarizoj zhanrin e muzikës ‘Rock and Roll’ në Amerikë. Elvis u vlerësua pikërisht për performancat e tij në skenë, për lëvizjet e tij elektrike dhe stilin e veshjes.

Sot ai ende mbahet mend për fillimin e revolucionit Rock and Roll duke i dhënë atij titullin si “Mbreti i Rock and Roll”.