Highlight Shëndeti

Shtyni menopauzën me këtë ekstrakt luleje!

Studimi danez gjen ekstrakt lulesh që parandalon simptomat e menopauzës

Ekstrakti i fermentuar i tërfilit të kuq në mënyrë efektive parandalon ndryshimet hormonale dhe shfaqjen e menopauzës.

Shumë gra që kalojnë nëpër menopauzë mund të njihen me përdorimin e ekstraktit të Tërfilit të Kuq,  si një trajtim natyral që mund të zbutë luhatjet në nivelet e hormoneve. Sipas një studimi të ri nga studiuesit danezë, kjo është e vërtetë, nëse Tërfili i Kuq tretet në formën e fermentuar.

Një në tre gra mbi 50 vjeç thuhet se janë prekur nga dëmtimi i kockave në menopauzë të përshpejtuar, por përdorimi i këtij ekstrakti mund t’ju shpëtoj nga kjo situatë.

Ky studim i ri është shumë i rëndësishëm për avancimin e mjeteve natyrore për këtë problem që prek gjysmën e popullsisë së botës. Ajo premton të gjitha përfitimet e terapive hormonale tradicionale pa rrezikun e kancerit ose sëmundjeve kardiovaskulare.

Studimi u krye nga Per Bendix Jeppesen dhe kolegu i tij Ph.D. Max Norman Tandrup Lambert në Spitalin Universitar Aarhus. Duke folur për Tërfilin e Kuq Dr. Lambert ndër të tjera ka thënë se “Është procesi i fermentimit të ekstraktit të kuq të kuq që e bën dallimin, pasi fermentimi i acidit laktik rrit biodisponibilitetin e komponimeve bioaktive të estrogjenit,  që kjo lule I ka me bollëk. ”

Ai vazhdoi: “Sfida me izoflavonet është se ato mund të jenë të vështira për t’u tretur derisa ato ndodhin natyrshëm në bimë të lidhur me molekulat e sheqerit që parandalojnë thithjen. Prandaj, një pjesë e madhe e izoflavoneve që konsumohen (p.sh. si një pilulë ose kapsulë) mund të kalojnë përmes zorrëve pa hyrë në qarkullim. Ky problem është anashkaluar kur ekstrakti i kuq i kuq i nënshtrohet një procesi fermentimi. Për të qenë teknik, procesi ndan molekulat e sheqerit nga isoflavonet, duke rritur kështu biodisponibilitetin. ”