Highlight Shëndeti

Shpëto nga barku i madh me këtë teknikë japoneze të frymëmarrjes!

A jeni duke menduar se si të humbni peshë shpejt?

Kjo metodë dy minutëshe me fokus kryesor në frymëmarrje do t’ju ndihmoj të humbni peshë shpejtë. Kështu thotë Miki Ryosuke, autor i “Ushqim dhe frymëmarrje e gjatë”

Ai ka zhvilluar bazat e dietës së tij të frymëmarrjes së thellë.

Njerëzit mund ta mendojnë të çuditshme kur e dëgjojnë për të për herë të pare këtë.

Megjithatë, sipas studiuesve australianë, shumica e peshës që humbim është e varur nga frymëmarrja:

Ja se si ta bëni këtë:

Ryosuke tha se ajo merr vetëm 2 minuta në ditë për të bërë një ndryshim.

Ka dy ushtrime që mund të provoni, por është më mirë nëse i bëni ato të dyja, dhe përsëritni ato 5 deri në 6 herë secilën.

Në mënyrë që të bëni stërvitjen e parë duhet të vendosni një këmbë para tjetrës dhe të shtrëngoni kofshët tuaja duke zhvendosur peshën tuaj midis këmbëve tuaja. Ndërsa në këtë pozicion duhet të futeni thellësisht për 3 sekonda derisa  ngrini krahët mbi kokën tuaj. Së fundmi, nxirrni frymën derisa i lëshoni krahët dhe shtrëngoni të gjithë muskujt në trupin tuaj për shtatë sekonda.

Ushtrimi i dytë përfshin këmbënguljen dhe kontraktimin e kofshëve tuaja me një dorë në barkun tuaj dhe tjetrin në pjesën e poshtme të shpinës. Duhet të marrësh frymë për tre sekonda dhe pastaj të lëshosh për shtatë të tjerë.

Njerëzit besojnë se kjo dietë e thellë e frymëmarrjes ndërton muskujt dhe përshpejton metabolizmin tuaj, duke rritur nivelin e oksigjenit në trupin tuaj.

Provoni këtë metodë të re humbje peshe dhe na tregoni rezultatet tuaja!