Highlight Të tjera

Shokojnë shkencëtarët: Njerëzit me grup të gjakut 0 Rh negativ janë pasardhës të alienëve

grup të gjakut

Grupet e gjakut për herë të parë u përshkruan në vitin 1901 nga Karl Landsteiner. Gjaku ndahet në katër grupe: ABAB dhe 0.

Nëse i përkisni grupit të gjakut 0 atëherë jeni Rh pozitiv ose negativ.

Niveli Rh i referohet faktorit të Rhesus, i cili sjell një antigjen specifik në gjak – nëse gjaku juaj nuk e mban antigjenin, ju jeni Rh negativ.

Rreth 85 përqind e njerëzve janë Rh pozitivë dhe sipas një studimi befasueses, 15 përqindëshi i mbetur prej nesh mund të jenë pasardhës të alienëve.

Studiuesi Lara Starr thotë se nëse të gjithë do të kishin evoluar me të vërtetë nga majmuni, të gjithë do të kishin të njëjtin lloj të gjakut.

Në një artikull për “The Spirit Science”, ajo shkruan: “Në studimin e gjenetikës, gjejmë se ne mund të trashëgojmë vetëm atë që kishin paraardhësit tanë; me përjashtim të rastit të mutacionit.

“Ne mund të kemi ndonjë kombinim të madh të tipareve të trashëguara nga të gjithë paraardhësit tanë.

“Prandaj, nëse njeriu dhe majmuni kanë evoluar nga një paraardhës i përbashkët, gjaku i tyre do të kishte evoluar në të njëjtën mënyrë.

“Faktorët e gjakut transmetohen me më shumë saktësi se çdo karakteristikë tjetër. Të gjithë primatët e tjerë tokësorë gjithashtu kanë këtë faktor Rh.

“Po të kishim të gjithë evoluar nga i njëjti paraardhës, të gjithë do të kishin të njëjtin gjak.”

Autori i artikullit vazhdon të thotë se ka disa tipare të personalitetit që lidhen me një transportues negativ Rh, duke përfshirë IQ më të lartë se mesatarja, temperaturën më të ulët të trupit, vizionin e ndjeshëm dhe presionin e lartë të gjakut.

Zonja Starr vazhdon të thotë se gratë me gjakun Rh negativ do të jenë në gjendje të mbajnë fëmijën e një njeriu me një tip Rh pozitiv.

Ajo thotë: “Nëse veproni, ju merrni diçka të quajtur sëmundje Haemolytic. Ky është i njëjti reagim alergjik që ndodh kur një nënë Rh negative ka një fëmijë Rh pozitiv”.

Megjithatë, shkencëtarët kanë hedhur poshtë pretendimet e çuditshme, duke deklaruar se llojet Rh janë thjesht një nënprodukt i evolucionit.

Shqyrtimi shkencor i arkeologjisë në faqen e internetit shkruan se një studim “dukej se tregonte se ka një avantazh evolucionar për një popullatë që të ketë fshirjen e Rh-se brenda tij.

“Kjo nuk është ndryshe nga shprehjet e tjera gjenetike që duken të dëmshme për individët, por mund të kenë disa përfitime të përgjithshme pozitive për një popullsi. Tipari i qelizave të dhëmbit është një shprehje e tillë.

“Ndërsa mund të shkaktojë anemi brenda individëve, një transportues që nuk është anemik mund të shmangë malarien”.