Highlight Lifestyle

Shkollat më të pazakonshme që askush s’do t’ju rezistonte

shkollat

Kthehu me mendje në vitet shkollore, kur ka pasur kaq shumë mësime të mërzitshme që edhe nxënësit më të zgjuar nuk ishin të gatshëm për të marrë pjesë në to. Ne të gjithë mund të kujtojmë të paktën një histori rreth asaj se si kemi ikur nga mësimi. Megjithatë, autoritetet e arsimit të sotëm po përpiqen ta bëjnë procesin mësimor më efektiv dhe më të pëlqyeshëm për studentët.

Në këtë artikull ju sjellim shkollat ​​më inovative dhe më të bukura që kanë sfiduar mjedisin tradicional të të arsimimit. Do të ishte shumë e vështirë të nxirrja fëmijët nga këto shkolla.

 

Nuk ka mure në këtë shkollë suedeze. Fëmijët mësojnë  në grupe në hapësira të ndryshme mësimore.

Hapësira në këtë shkollë janë të ndara nga kufijtë delikate me një dizajn unik dhe kreativ.

Një dhomë me një trampoline për fëmijët hiperaktiv.

Një dizajn stol-lëndinë.

Dizajni shkollor synon të nxisë kreativitetin tek fëmijët. Hapësirat e rrumbullakëta për relaksim dhe një shkallë të gjerë spirale kontribuojnë shumë në procesin e edukimit.

Për të kursyer hapësirën, arkitektët dolën me një ide inovative për të ndërtuar një shesh lojrash në tavolinën e shkollës fillore në provincën Zhejiang të Kinës.

Ushtrime të mëngjesit në oborrin e shkollës.

Kolltuqet e brendshme me ngjyra të ndezura dhe të rehatshme të kësaj biblioteke moderne do të të lënë me habi.

Dritat me ngjyra, shkallët e gjera dhe një park rreth kësaj shkolle patjetër do të rrëmbejnë të gjithë vëmendjen tuaj.

Kjo shkollë ka një rrëshqitje që u lejon nxënësve të dalin nga klasa në shesh lojërash në pak sekonda.

Jo, kjo nuk është një pajisje torture. Këto shirita metalikë i pengojnë fëmijët të mbajnë fytyrat e tyre shumë afër letrës gjatë leximit ose shkrimit dhe kështu t’i mbrojnë ata nga lodhja e syve të tyre. Vlerësohet se 41% e fëmijëve të shkollave fillore në Kinë kanë nevojë për syze.

Këto janë shkollat më të pazakonshme që askush s’do t’ju rezistonte!