Dashuria Highlight Lifestyle

Shkenca shpjegon se për sa seks keni nevojë për të rritur inteligjencën?

intelegjencë

Seksi është një mënyrë e mirë për të qenë intim me partnerin tuaj si fizikisht ashtu edhe emocionalisht. Është një lehtësim i stresit dhe mund të rrisë nivelin tuaj të endorfinës. Përfitimet fizike dhe mendore të një jete seksuale të shëndoshë janë të dokumentuara mirë. Sidoqoftë, ka pasur një studim të ri që tregon se ka edhe më shumë përfitime prej seksit sesa thjesht ndjenja e mirë. Është gjetur se seksi gjithashtu mund t’ju bëjë më të mençur.

Universitetet e Coventry dhe Oxford kanë gjetur se të rriturit që kanë marrëdhënie seksuale të paktën një herë në javë janë duke u përmirësuar në rezultatet e testimit, si dhe sfidat e kujtesës dhe rrjedhshmërinë verbale.

Publikuar në Revistat e Gerontologjisë, Seria B: Shkencat psikologjike dhe shoqërore, studimi përfshin 28 burra dhe 45 gra (gjithsej 73) me një rang moshe që përfshin 50 dhe 83. Pjesëmarrësve iu kërkua të përgjigjen sa shpesh kanë marrë pjesë në çfarëdo lloji të aktivitetit seksual gjatë 12 muajve të fundit, si dhe pyetje për shëndetin e tyre të përgjithshëm dhe mënyrën e jetesës. Pastaj, pjesëmarrësit morën një test të standardizuar që mat modelet e funksionit të trurit në të rriturit vargjet e tyre të moshës. Vetë testi kishte një fokus në kujtesën, rrjedhshmërinë, vëmendjen, gjuhën dhe aftësitë visuospatiale.

 

Studimi gjeti se ata të rritur që u përgjigjën se ata ishin të angazhuar në aktivitete seksuale në baza javore, kishin arritje më të larta në të dy, rrjedhshmërinë verbale dhe aftësinë visuospatiale.

Ky studim i ri shton një dimension tjetër, në atë që trajton sa shpesh grupi është angazhuar në aktivitetin seksual, mesatarisht (javore, mujore, aspak). Ky studim i ri po ndërtohet mbi atë që studimet kanë treguar tashmë: seksi përmirëson funksionin e trurit dhe i bën njerëzit të zgjuar.

 

Gjëja e rëndësishme është të vazhdojmë të studiojmë këtë korrelacion. Arsyeja themelore përse kjo lidhje ekziston është ende e panjohur. Ka spekulime se është një element biologjik, megjithëse nuk ekziston një përgjigje e vërtetë nëse është një shkak shoqëror ose fizik që i bën ata që kanë seks më shpesh të dalin më mirë në testet njohëse.

 

Nëse pyetja në mendjen tuaj është se herë duhet të bëni seksi për të qenë më të zgjuar përgjigja është: rreth një herë në javë!