Highlight Sport / Fitness Të tjera

Shkenca shpjegon se çka ndodhë me trupin tuaj kur bëni këtë ushtrim

ushtrime

Ky ushtrim konsiderohet “Ushtrimi i përsosur” për të ndryshuar mendjen, turpin  tuaj dhe gjendjen shpirtërore.

Ky ushtrim ka shumë rëndësi dhe nëse  e praktikoni në mënyrën e duhur mund të ndryshoni totalisht trupin tuaj.

Ky shkrim përqendrohet në  rëndësinë e forcës bazë, pse pompat janë një ushtrim i dobishëm thelbësor, dhe se si të  bëhet:

Është një ushtrim i thjeshtë, në çdo kohë, kudo, që mund të prodhojë disa përfitime fantastike për të gjithë trupin. Pra, gjithë trupin; jo vetëm muskujt kryesor.

Për më tepër, sipas Këshillit Amerikan mbi Ushtrimet, bërja e disa ushtrimeve  në baza ditore zvogëlon në mënyrë të konsiderueshme rrezikun e dhimbjeve të shpinës.

Disa përfitime të tjera të përfshijnë:

– Një nxitje për metabolizmin: pompat  djegin më shumë kalori sesa çdo formë tjetër e ushtrimeve

– Ky lloj ushtrimi vë në funksion gjithë muskujt e trupit.

– Pompat  ndihmojnë për të mbajtur kockat dhe nyjet tuaja.

– Më shumë fleksibilitet.

– Përfitimet e humorit: ky ushtrim relakson muskujt tuaj.

 Por si duhet ta bëni këtë ushtrim:

Së pari, mos harroni të mbani muskujt e barkut të angazhuar, dhe mbani shpinën drejt. Së dyti, mos harroni të merrni  frymë ngadalë dhe thellë.

Shtrihuni me fytyrë poshtë në dysheme, në një pozicion “para-shtytës”.

Mbani trupin drejt.

Mbështetja e gjithë trupit tuaj me parakrahët dhe këmbët, mbani trupin tuaj sa më të drejtë që të jetë e mundur nga koka deri te këmbët.