Highlight Storie Inspirimi

Shenjat që tregojnë se po përjetoni një zgjim shpirtëror!

zgjim shpirtëror

A keni mbërri në fazën kur po e çmoni vetën më shumë, kur kërkoni të krijoni shprehitë tuaja, të rritni fuqinë dhe besimin brenda vetës dhe të shtyeni përpara idetë tuaja? Atëherë ka shumë mundësi që ju po përjetoni  një zgjim shpirtëror. Është koha që edhe ju të njihni potencialin tuaj si qenie njerëzore dhe shpirtërore.

A dyshoni se po përjetoni një rritje të shpirtit dhe vetëdijes? Mund të jetë e vështirë të diagnostikosh diçka kaq delikate dhe personale.

Ka disa tregues kyç të zhvillimit personal të cilat Unik i sjellë të përmbledhura në këtë shkrim:

  1. Po ëndërroni shumë kohët e fundit

Nëse keni filluar të përjetoni ëndrrat e çmendura dhe të gjalla që nuk I kuptoni mjaft, por ndjeni një ndjenjë paqeje prej tyre, ky mund të jetë një tregues i madh që po përjetoni një zgjim shpirtëror.

Këto ëndrra mund të jenë shenja se ju po gjeni një pasqyrë të thellë në botën rreth jush. Eksploroni kuptimin e këtyre ëndrrave të gjalla; lejoni veten të bëheni të ndriçuar nga gjërat që nuk i keni njohur kurrë më parë.

  1. Shpresa të reja për jetën

Nëse keni ndjerë papritur një zjarr të ri që ndizet brenda jush për një mënyrë të re jetese, atëherë kjo do të thotë që jeni gati për një zgjim shpirtëror. Pasi të keni marrë pasionin tuaj për jetë dhe të ndjeni nevojën për të bërë gjithçka në fuqinë tuaj për të ndihmuar, jo vetëm për veten, por për pjesën tjetër të botës, atëherë jeni në rrugë për gjëra shumë më të mëdha.

  1. Nuk keni më frikë

Frika është një nga ndjenjat më të gjymta që mund të mbledhim brenda vetes. Nëse keni filluar të ndiheni sikur të gjitha frikët tuaja të jenë shkrirë, atëherë jeni në rrugën e drejtë të një zgjimi shpirtëror. Bota është e mbushur me fatkeqësi, por kjo nuk do të thotë që duhet të humbësh shpresën aq lehtë. Duke u përballur me frikën tuaj do t’ju mësojë shumë gjëra rreth vetes dhe shumë më tepër rreth të tjerëve rreth jush.Përqafoni këtë perspektivë të re, mos jetoni kurrë nga frika dhe tregoni botës se sa të guximshëm jeni me të vërtetë.

  1. Keni ndaluar marrëdhëniet toksike

Sapo ta keni ndjerë këtë ndryshim brenda vetes, do të filloni të shihni njerëzit që nuk janë të denjë për praninë tuaj, duke e zhdukur veten nga rruga juaj e ndriçimit shpirtëror. Është e rëndësishme që ju të dini se është në rregull që këta njerëz të bien nga radarët tuaj. Do të ketë njerëz të rinj që ndajnë të njëjtat pikëpamje, besime dhe gëzime në jetë si ju. Edhe nëse ndjeheni të frikësuar nga humbja e disa prej atyre njerëzve, mbani mend se duhet të vazhdoni të ecni përpara dhe të mos qëndroni në të kaluarën.

  1. Iu është rritur dëshira për të medituar

Nëse ke filluar të ndjesh zhvendosjen kryesore në vetvete, mund të fillosh të ndjesh edhe dëshirën për të filluar meditimin. Meditimi është një praktikë shumë e dobishme për të menduar për emocionet tuaja, për të mbytur të gjithë zhurmën përreth, duke shikuar nga brenda dhe duke reflektuar në jetën personale se si mund ta bëjmë më të mirë veten dhe gjithë botën. Është e rëndësishme për ne që të meditojmë sa më shpesh që të mundemi, në mënyrë që të arrijmë një ekuilibër brenda vetes për të qenë qenie të lumtura njerëzore.

  1. Ndjesia dërrmuese e dashurisë

Do të ketë një shpërthim ekstrem të vetë-dashurisë dhe dashurisë për botën rreth jush, sapo të keni filluar të ndieni këtë zgjim shpirtëror brenda vetes.Ju do të filloni ta shihni botën në të gjithë bukurinë e saj, jo vetëm në njerëz, por në vetë natyrën.

  1. Ushqeheni shëndetshëm dhe po flini në orar të caktuar

Tashmë keni filluar të mendoni për ushqimin  e shëndetshëm, pushimet e shpeshta dhe kohën e gjumit. Të tria janë elemente tepër të rëndësishme, që tregojnë një kujdes të shtuar për vetën dhe që keni të bëni më zgjim shpirtëror.

  1. Ju përjetoni sinkronizmin

Sinkronizmi është një përvojë mjaft e çuditshme. Është përjetimi i ngjarjeve kuptimplota dhe të ngjashme që nuk kanë gjasa të jenë rastësi. Këto përvoja kanë tendencë të na udhëheqin drejt një rruge, por nganjëherë ata thjesht na kujtojnë se ne jemi tashmë në rrugën e drejtë.

  1. Dëshira e rritur për të ndryshuar aspekte të mëdha të jetës suaj

Ju jeni lodhur duke zvarritur këmbët tuaja në rrugën tuaj për të punuar dhe doni mënyra më të mira për të ndikuar në botë. Ju e dini që ju keni më shumë për të ofruar se sa që është kërkuar nga ju dhe ju doni të siguroni më shumë për  vetën tuaj dhe për njerëzit përreth jush. Hidhni në letër idetë tuaja dhe tregon potencialin tuaj.

  1. Ti dëshiron liri më të madhe

Gjatë zgjimit tuaj shpirtëror, një ditë ju do të zgjoheni, shikoni përreth, dhe papritmas ndjeheni të prangosur nga shtëpia juaj, puna juaj, pasuria  dhe ndoshta edhe marrëdhëniet tuaja.

Lini gjithçka mbrapa dhe bëni një turne nëpër vendet që doni.