Highlight Shëndeti

Shëndeti juaj në numra

shëndeti

Ndoshta nuk jeni shumë fans i numrave dhe statistikave por kur bëhet fjalë për shëndetin tuaj atëherë këto statistika do ti mbani në mënd përgjithmonë. Ja disa numra që duhen mbajtur mend që t’iu inspirojnë.

Ju duhet të pini 8 gota ujë në ditë.

Ekspertët thonë se duhet të meditoni rreth 25 minuta në ditë të paktën tre ditë në javë për të reduktuar stresin.

7 orë gjumë cdo natë janë të nevojshme për një të rritur.

9-11 orë gjumë janë të nevojshme për fëmijët mbi moshën 6 vjecare.

11-14 orë gjumë janë të nevojshme për beben tuaj.

6 lugë caji të sheqerit është maksimumi I lejuar në ditë.

Maksimumi i sodës i lejuar në ditë është rreth 2300 miligram.

Koha që duhet të prisni para se të lani dhëmbët pas cdo ushqimi është 30 minuta.

150 minuta në javë është koha minimale që duhet të kaloni duke ushtruar.

101.6 cm është maksimalja e gjerësisë së belit që duhet të pasur një mashkull për të paur një shëndet të mirë.

88.9 është maksimalja e gjerësisë së belit që duhet pasur një femër për të pasur shëndet të mirë dhe për të mos pasur probleme apo sëmundje kronike.

Numri ideal për kolesterolin e mirë është 50 osë më shumë.

Numri ideal për kolesterolin e “keq” është 100 ose më poshtë./Unik Portal/