Highlight Storie Inspirimi

Sfida 21 ditore anti ankth!

Ne të gjithë përjetojmë stres, tension dhe ankth. E gjithë kjo ndikon në të gjitha segmentet në jetë dhe ndryshon mënyrën se si ndihemi, mendojmë dhe jetojmë jetën tonë.

“Ankthi ose frikra dhe shqetësimi ekstrem, është një reagim normal ndaj situatave stresuese. Në disa raste, megjithatë, shqetësimi bëhet i tepruar ose kronik dhe mund të shkaktojë pasoja dhe vuajtje edhe në situata krejtësisht normale”.

Dëshmitë sugjerojnë se si biologjia dhe mjedisi mund të kontribuojnë në çrregullim.

Ankthi karakterizohet nga shqetësimet e ekzagjeruara dhe pritjet e rezultateve negative në situata të panjohura dhe shqetësimet e tilla shpesh shoqërohen me simptoma fizike. Këto përfshijnë tensionim të  muskujve, dhimbje të  kokës, dhimbje  të  stomakut dhe urinim të shpeshtë.

Por, ankthi dhe stresi mund të trajtohen në mënyra të natyrshme para se të vendosni për tu trajtuar me medikamente.
Unik mendon se “zakonet e tilla si ushtrimet , gjumi i mirë dhe kufizimi i sasisë së kafeinës dhe alkoolit të konsumuar mund të jenë të dobishme.

Praktikat e tilla si frymëmarrja e thellë, njohja e kufizimeve për kontrollin e plotë të situatave, qetësimi i mendjes së shqetësuar dhe vëzhgimi i rrethanave që tentojnë të prodhojnë ankth, mund të zvogëlojnë ankthin duke ndihmuar njerëzit të ndihen më mirë të përgatitur në të ardhmen “.

Përkundër zbulimit të shkakut kryesor të ankthit tuaj, është gjithashtu e rëndësishme të filloni të besoni se gjithçka fillon dhe përfundon brenda jush.

Nëse jeni të vendosur të kaloni tri javët e ardhshme duke praktikuar dhe duke ndarë  kohë për të dashur thellësisht veten, do të mësoni natyrshëm të qetësoni mendjen tuaj dhe të parandaloni stresin dhe ankthin. Mundohuni të gjeni ngushëllim në aktivitetet e mëposhtme, dhe ato do të jenë mjete të dobishme në luftën kundër ankthit:

Unik ua prezanton sfidën 21 ditore anti ankth.

Java 1:

Ditari

Filloni një ditar ku do të shkruani të gjitha gjërat dhe mendimet gjatë kësaj sfide në baza ditore. Në vend që të mbani të gjithë informacionin në mendje, shkruani në letër. Ju gjithashtu mund të shkruani të gjitha gjërat për të cilat ju jeni mirënjohës dhe përse.

Filloni me krijimin e një Mantra të përditshme– përdorni mantran tuaj të përditshme për t’ju kujtuar pasionet tuaja, gjërat dhe njerëzit që ju bëjnë të lumtur dhe për qëllimet tuaja në jetë.

Krijoni një synim për të arritur gjatë 21 ditëve të ardhshme – Sigurohuni që ju të vendosni qëllime të qarta që do të mbeteni të entuziazmuar për të arritur, si humbja e peshës, kalimi i një provimi ose lidhja me një mik të vjetër.

Meditoni

Meditimi shëron trupin dhe mendjen dhe lehtëson stresin. Do të të lehtësojë dhe do t’ju ndihmojë të përqendroheni te mendimet pozitive.

Frymëmarrja e thellë

Frymëmarrja e thellë është veçanërisht e dobishme në rastin e sulmeve të ankthit. Ngadalë merr frymë, duke mbajtur frymën për disa sekonda pas çdo marrë.  Veproni  kështu 10 minuta.

 Java 2:

Organizohu

Për të parandaluar stresin që shfaqet në minutat e fundit,  sigurohuni që të organizoni ditët tuaja përpara dhe të planifikoni të gjitha ngjarjet, emërimet dhe detyrat kryesore që ju nevojiten për të përfunduar. Në këtë mënyrë, do të keni edhe më shumë kohë për të bërë gjërat që ju pëlqen.

Qëndroni të hidratuar

Sigurohuni që jeni gjithmonë të hidratuar mirë, në mënyrë që të parandaloni nervozizëm, lodhje dhe ndjenja të ngadaltë.

Vlerësoni përparësitë tuaja

Ju duhet të përcaktoni përparësitë tuaja dhe të fokusoheni në gjërat që ju shtyjnë përpara.

Ngjyrosja po ashtu është vërtetuar të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të lehtësuar stresin dhe nervat e qeta.

Java 3:

Bëni një pauzë nga mediet sociale

Duke bërë një pushim nga mediet sociale do të jetë shumë më e dobishme se sa mendoni. Ju do të eliminoni stresorët që kurrë nuk i keni kuptuar,të cilët janë të bashkangjitur në pajisjet tuaja digjitale.

Lidhu me njerëzit

Lidhu me njerëzit, dhe kënaquni me kalimin e kohës me dikë që ju sjell gëzim, ju do dhe ju respekton.

Kalo kohë në natyrë

Kaloni kohë në natyrë dhe merrni pak ajër të pastër, për të qetësuar mendjen tuaj dhe për të lehtësuar nervat tuaja.

Sauna dhe dush me vajra esencial

Një dush detoks është një mënyrë e shkëlqyer për t’u çlodhur dhe për të lehtësuar stresin.

Këto gjëra të vogla që do të bëni përgjatë këtyre 21 ditëve do t’ju mësojnë si të filloni të doni veten dhe të merreni me stresin dhe ankthin. Ju do të filloni të shijoni gjërat  e thjeshta në jetë, dhe ju do ta reduktoni shqetësimin që po e ndjeni.

Në 21 ditë, do të jesh një person tjetër, por mos ndalo  këtu!

Shërojnë vetën plotësisht, kështu e shëron jetën tënde!