Highlight Të tjera

Sekreti për të përballuar zemërimin

A po kërkoni disa teknika të reja efektive për ta kaluar  zemërimin?

Si njeri, ju keni emocione themelore që ju ndihmojnë të mbijetoni.

Ju përjetoni gëzim, lumturi, ankth, dëshpërim dhe zemërim.

Sipas Institutit Kombëtarë të Mjekësisë në Botë,  zemërimi është një përgjigje që e ka origjinën në sistemin tuaj nervor simpatik?

Përballja me zemërimin nuk është kurrë e lehtë, por shumë njerëz mendojnë se tërbimi është i lidhur me të qenit i çmendur.

Kur je i mërzitur, nuk do të thotë gjithmonë se je gati të godasësh me dikë.

Në vend të kësaj, mund t’ju motivojë të bëni ndryshime që ju ndihmojnë të ngriheni dhe të avokoni për veten tuaj. Megjithatë, zemërimi që krijon probleme në jetë është ai që mund të dëmtojë shëndetin tuaj fizik ose t’i japë fund marrëdhënieve kuptimplota. Kuptimi i stresit mund të ndihmojë në trajtimin e zemërimit

Gjithçka ka të bëjë me hormonet e stresit që po rriten në trurin tuaj, dhe kur temperamenti ndizet shumë shpejt, mund të jetë një problem i vërtetë. Sa shpesh keni dëgjuar një profesionist mjekësor të thotë se nuk duhet të shqetësoheni pasi nuk është mirë për zemrën tuaj? Kur keni shumë prej këtyre hormoneve të stresit që qarkullojnë në trupin tuaj, kjo mund të shkaktojë dobësimin e sistemit tuaj imunitar, rritjen e presionit të gjakut, si dhe probleme të tjera.

Disa njerëz përballen me zemërim të vazhdueshëm, ndërsa të tjerët përjetojnë një rritje të tërbimit vetëm me raste. Megjithatë, qëllimi është të lundroni emocionet tuaja dhe të identifikoni shkaktarët për të parandaluar shpërthimin e radhës. Ju e kuptoni se trazirat e brendshme që rriten brenda do të thotë se jeni gati të kaloni kufirin, kështu që kjo është koha për të përdorur strategji për t’ju ndihmuar të përballeni me zemërimin. Një nga mënyrat më të lehta për njerëzit që të përjetojnë shpërthime zemërimi është që dikush t’i ndërpresë ata.

 

Zemërimi është emocioni më i lehtë për t’u shfaqur. Problemi i vetëm është se kur i jep dikujt një pjesë të mendjes tënde, nuk të jep gjithmonë lirimin që dëshiron. Përpara se ta sulmoni këtë problem në burim, duhet të kuptoni rrënjët e tërbimit, shkaktarët që e shkaktojnë atë dhe pasojat kur nuk mund ta menaxhoni atë.