Highlight Shëndeti

Sa është e dëmshme Coca-Cola?

Coca-Cola

Pijet e sheqerit konsiderohen një ndër arsyet kryesore për shkaktimin e kushteve shëndetësore si obeziteti, diabeti i tipit 2 dhe prishja e dhëmbëve. Por a keni menduar ndonjëherë se çfarë bëjnë këto pije në trupin tuaj pas konsumit? Çfarë ndodhë me trupin tuaj pasi që të pini coca cola?

10 minutat e parë;

10 lugë të çajit sheqer goditin sistemin tuaj. (100% e konsumit tuaj të rekomanduar ditor.) Ju nuk do t’iu vijë për të vjellë menjëherë nga ëmbëlsia e madhe sepse acidi fosforik e ulë nivelin e shijës, duke ju lejuar ta mbani poshtë.

20 minuta

Shpërthimet e sheqerit në gjak, duke shkaktuar një shpërthim të insulinës. Mëlçia juaj i përgjigjet kësaj duke shndërruar çdo sheqer në yndyrë.

40 minuta

Përthithja e kafeinës është e plotë. Bebëzat e syrit zgjerohen, tensioni juaj i gjakut rritet. Receptorët e adenosinës në trurin tuaj tani janë bllokuar duke parandaluar përgjumje.

45 minuta

Trupi juaj rritë prodhimin e dopaminës në tru. Në të njejtën mënyrë funksionon edhe ndikimi i heroinës.

60 minuta

Acidi fosforik lidhet me kalcium, magnez dhe zink në zorrën tuaj të poshtme, duke siguruar një shtytje të mëtejshme në metabolizëm. Kjo është e përbërë nga doza të larta të sheqerit dhe ëmbëlsues artificial, duke rritur gjithashtu sekretimin urinar të kalciumit.

Megjithatë një sasi e vogël ndonjëherë nuk mund të bëjë dëm të madh. Celësi është tek sasia.