Highlight Lifestyle

Rregulla që ia bëjnë jetën të vështirë një princeshe

rregulla

Çdo vajzë ëndërron të jetë një princeshë që nga momenti që sheh së pari një film Disney. Një kështjellë përrallore, një princ simpatik, dhe një mbretëri gjithashtu – çfarë tjetër duhet për një jetë të lumtur?

Megjithatë, jeta e princeshave reale nuk është aq e lehtë sa mund të duket.

 Në këtë artikull do të gjeni një listë të gjërave që princeshat, ndryshe nga vajzat e zakonshme,e kanë të ndaluar ti bëjnë.

1. Të nënshkruajnë autografe

Princeshat nuk lejohet të fotografohen  me tifozët e tyre dhe t’i shtrëngojnë duart, por ato nuk duhet të nënshkruajë autografe. Sipas rregullave mbretërore, ajo mund të vendosë nënshkrimin e saj vetëm në dokumentet zyrtare.

 2. Puna në një zyrë

Para martesës së saj, Kate Middleton ka punuar për biznesin e prindërve për një  kohë. Firma merrej me dorëzimin e mallrave dhe organizimin e ngjarjeve. Tani puna e Kate është duke qenë pjesë e darkave bamirëse, shkolla dhe qendra spitalore.

 3. Midhjet

Nuk dihet se sa është mërzitur ishte Kate, kur ajo kuptoj se nuk bën të haj midhje. Ndalimi është i lidhur me faktin se midhjet  mund të shkaktojnë alergji dhe të helmojnë . Prandaj, dukesha dhe anëtarët e tjerë të familjes mbretërore nuk rrezikojnë shëndetin e tyre.

 4. Thonj me ngjyrë të ndritur

Sipas kodit të veshjes, Dukesha e Kembrixhit mund të përdorë vetëm hije me ngjyrë të lëkure. Manikyri i Kate zakonisht përbëhet nga dy hije: një trëndafil i butë dhe një nude sofistikuar.

 5. Faqe në rrjetet  sociale

Ekziston një ndalim i rreptë i përdorimit të medieve sociale në familjen mbretërore. Ky rregull zbatohet sepse informacioni personal mund të bëhet publik. Ka faqe zyrtare për familjen mbretërore në Twitter dhe Instagram, por ato kontrollohen nga profesionistë që zgjedhin me kujdes fotot dhe përshkruajnë tekstin për botime.

 6. Puthje në publik

Mbretëresha Elizabeta II e konsideron të papërshtatshme të shprehë ndjenjat në publik dhe këmbëngul që nipërit e saj të sillen siç duhet. Për shkak të këtij rregulli, kishte zëra rreth shqetësimeve mes Kate dhe William, sepse ata gjithmonë mbajnë një distancë në publik.

 7. Një princeshë nuk mund të bëj pazare e vetme

Dukeshës i lejohet të vizitojë dyqane ushqimore dhe butike moderne të Londrës vetëm me oficerët e mbrojtjes.

 8. Një princeshë nuk mund të jetë pjesë e garave elektorale

Dukesha, si dhe anëtarë të tjerë të familjes mbretërore, është e ndaluar të votojë ose të kandidojë për në parlament. Të gjithë monarkët marrin përsipër të mbajnë neutralitetin dhe të mos prishin reputacionin e tyre përmes politikës.

 9. Një princeshë duhet të veshë vetëm veshje elegante

Kate dikur donte stilet e ndritshme dhe rinore. Tani ajo duhet të veshë veshjet modeste dhe elegante. Stilet e saj janë planifikuar me kujdes nga stilistët për të shmangur deklaratat e paqarta dhe të diskutueshme.

10. Është e ndaluar të udhëtoj me gjithë  familjen

 Ky rregull u shfaq në shekullin e kaluar, kur ishte shumë e rrezikshme të fluturonte në avionë. Ky ndalim ndihmon në mbrojtjen e linjës mbretërore, nëse ndonjë gjë ndodhë me avionin. Ky rregull shpesh neglizhohet në ditët e sotme, sepse ka shumë më pak rreziqe në avion.

11. Ajo nuk guxon të ulet në vendin e gabuar

Është ashtu si në përrallë: “Kush u ul në karrigen time, kush hëngri nga pjata time?” Të gjithë anëtarët e familjes mbretërore duhet të ndjekin një rregull  të veçantë kur ulen dhe zënë vendet e tyre. Gjithashtu, kur Mbretëresha përfundon vaktin e saj, të gjithë të tjerët duhet të ndalojnë ngrënien.