Highlight Shëndeti

Reduktoni fryrjen e barkut me vitaminën B

vitamina B

Nëse po përjetoni vazhdimisht fryrje të barkut si dhe tashme keni shtuar në peshë  atëherë ju duhet të bëni diçka për vete.

Por, pse ndodhë kjo, dhe çfarë mund të bëni për këtë?

Së pari, hidhni një sy në simptomat dhe pastaj do të shqyrtojmë disa opsione që do t’ju ndihmojnë të shmangni rritjen e mëtejme të barkut.

1.Po konsumoni shumë ushqime me maja

2. Intolerancë e Glutenit

3.Jeni alergjikë në ushqim

4. Kequshqyerja

5.Rezistenca e Insulinës

Nëse keni ndonjë nga këto simptoma, çfarë duhet të bëni?

Gjetja e asaj që ju shkakton fryrje do t’ju ndihmojë të gjeni mënyra për ta trajtuar atë. Ndryshimi i dietës suaj është zakonisht i nevojshëm. Të siguroheni që jeni duke u mjaftueshëm Vitamina B është një mënyrë e natyrshme për të trajtuar frymëmarrjen. Pa marrë parasysh nëse është Vitamina B1, B6 ose B12. Këto janë shumë të rëndësishme kur bëhet fjalë për shërimin e inflamacionit të bezdisshëm që na bën të ndjehemi të fryrë dhe të zgjeruar.

Vitamina B1 ndihmon në tretje. Ajo shpërben karbohidratet  në sistemin tonë dhe gjithashtu mund të ndihmojë me zemrën dhe funksionimin e nervit. Vitamina B6 do të ndihmojë në mbajtjen e ujit.

Vitamina B12 duhet të merret nga ata që nuk hanë mish ose produkte shtazore. Ndihmon në kontrollimin e inflamacionit të stomakut. Këto tre vitamina B janë të gjitha të rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm, por një mangësi në cilindo mund të çojë në simptomat e përmendura më lartë.