Highlight Të tjera

Psikologët shpjegojnë shenjat që na ndihmojnë të njohim një person emocionalisht të paqëndrueshëm

shenjat

Mungesa e vetëbesimit është një nga gjërat më të rëndësishme që ndikon imazhin tonë, nivelin tonë të kënaqësisë me jetën tonë dhe stabilitetin tonë emocional. Por është e sigurt të thuhet se shumë e shumë të gjithë ndonjëherë ndjehen të turpshëm. Dhe ndoshta do të habitesh nga numri i njerëzve që po përpiqen të luftojnë me drojën e tyre.

Ne në Unik Portal vendosëm të ndanim 9 shenjat tipike të njerëzve emocionalisht të paqëndrueshëm.

Këto shenja shpesh bazohen në drojë.

 

Dëshira për të qenë të njohur

Shumë njerëz duan të jenë të njohur. Por gjithçka varet nga sa dikush dëshiron. Nëse keni një mik të vërtetë ose një grup miqsh, nuk duhet të ndiheni keq nëse dikush është më popullor se ju. Ju duhet të ndiheni mirë.

Dyshime për pamjen e tyre

Do të habiteni, por edhe njerëzit më tërheqës shpesh kanë dyshime për pamjen e tyre. Dhe kjo është normale. Ju nuk mund të jeni gjithnjë 100% i sigurt se ju duken të përsosur gjatë gjithë kohës. Ne të gjithë kemi ditë të këqija dhe disponim të keq dhe ka shumë faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në mënyrën se si ju dukeni..

 

Kujdesi për mendimin e dikujt tjetër

Nëse ju shqetësoheni vazhdimisht duke pyetur veten se çfarë do të mendojnë të tjerët për atë që bëni ose për atë që thoni, atëherë mund të relaksoheni. Gjë është, shumë njerëz mendojnë për të njëjtat gjëra. Gjithkush ka frikë nga një reagim negativ ndaj fjalëve dhe veprimeve të tyre. Njerëzit nuk janë përgjithësisht të shqetësuar për pamjen tuaj dhe sjelljen tuaj.

 

Reagimi ndaj refuzimit

Askujt nuk i pëlqen të refuzohet. Por ka shpesh situata kur mendojmë se dikush i refuzon idetë tona me qëllim edhe kur personi apo populli nuk kishte ndërmend të na ofendonte. Dëgjimi i një reagimi negativ ndaj ideve ose propozimeve tuaja mund të dëmtojë me të vërtetë vetëbesimin tuaj, veçanërisht nëse jeni duke luftuar me ndërtimin e besimit tuaj. Por mendoni për faktin se njerëzit e tjerë janë të shqetësuar edhe për këtë. Dhe ndonjëherë ju mund të jeni personi që  refuzoni idetë e dikujt tjetër. Mundohuni të kuptoni se si ndihen të tjerë në këto situata dhe do të kuptoni se nuk jeni vetëm.

 

Xhelozi

Shumë njerëz besojnë se të tjerët jetojnë shumë më të lumtur në bazë të asaj që shohin në internet. Por e vërteta është se fotot që postohen në internet nuk janë të mjaftueshme për t’u treguar të tjerëve saktësisht se si është jeta e dikujt. Ndjenja e pakënaqur me jetën dhe me veten është një fenomen mjaft i zakonshëm dhe është diçka që edhe njerëzit më të lumtur ndonjëherë ballafaqohen me të. Fotografi jashtëzakonisht të lumtur në Instagram janë zgjedhur në mënyrë specifike për të treguar aspektet më të mira të jetës së dikujt. Nëse mendoni për këtë, do të vini re se ka shumë njerëz rreth jush që kanë të njëjtat probleme. Dhe dikush ndoshta mendon se jeta jote është e përsosur.

 

Zhvlerësim

Një problem tjetër është se disa njerëz janë të sigurt se të tjerët nuk mund t’i kuptojnë ato. Ata mendojnë se askush nuk mund të ndiejë të njëjtat gjëra. Të gjithë mendojmë se problemet tona janë më të rëndësishme sesa ato të dikujt tjetër. Por kjo nuk do të thotë që ne duhet të injorojmë njerëzit që me të vërtetë duan të na mbështesin. Kanë nevojë për mendimet e të tjerëve. Nëse ju merr një kohë shumë të gjatë për të marrë një vendim, kjo do të thotë se jeni shumë i pasigurt. Ndoshta, në situata të tilla, ju shpesh kërkoni mendimin e njerëzve që janë të rëndësishëm për ju. Nëse dikush kërkon mendimin tuaj, mos u përpiqni të impononi pikëpamjen tuaj ndaj tyre, por ndihmoni ata të kuptojnë atë që ata vërtet dëshirojnë.

 

Përpjekja për të pasur një mik të  ngushtë

Nëse mendoni se njerëzit e ngushtë duhet të duan ju pa marrë parasysh se çfarë dhe duhet të jeni gati për të ardhur dhe t’ju ndihmojnë në çdo kohë që ju nevojiten, atëherë kini kujdes sepse kjo rrugë nuk do t’ju bëjë askund. Çdo person ka dëshirat e veta dhe ata mund të jenë ndryshe nga tuajat. Dhe kjo është krejtësisht normale sepse janë njerëz – ata nuk janë shërbëtorët e tu. Pra, herën tjetër kur dikush refuzon të ndihmojë.