Highlight Ushqehu shëndetshëm

Pse kurrë nuk duhet ta kalosh mëngjesin?

Me siguri keni dëgjuar të thonë që asnjëherë nuk duhet të hani mëngjes. Por me siguri keni dëgjuar se mëngjesi është shujta më e rëndësishme e ditës. Pra cila mund të jetë e vërtetë?

Shkencëtarët thonë se: Mëngjesi nuk duhet anashkaluar kurrë si shujtë.

Janë disa arsye të provuara:

1. Ngrënia e mëngjesit përmirëson memorien;

Një studim tregoi se ngrënia e mëngjesit përmirësoj memorien afat-shkurtër dhe në përgjithësi ndikon në shëndetin mendor.

2. Largon peshën;

Nëse krijoni një rutinë të ngrënies deri në 5 herë në ditë por në porcione të vogla atëherë ka shumë gjasa se ju do të largoni kilogramët e tepërt e të pa dëshiruar.

Ushqimet më të mira për mëngjes janë:

Vezët;

Tërshëra;

Bananet;

Dredhëzat;

Grejfrut;