Highlight Storie Inspirimi

Pse duhet të mendojmë pozitivisht?

mendo pozitivisht
Në ditët e sotme vazhdimisht flasim për mundësitë e të qenit pozitiv,të bërit veprime pozitive, dhe vazhdimisht sillemi rreth pyetjes: pse duhet të mendojmë pozitivisht?
T’i besosh vetvetes do të thotë  të vështrosh me optimizëm ngjyrat e jetës. Të reagosh me energji ndaj vështirësive të jetës. A është e mundur të mendojmë pozitivisht?
Përgjigja është PO, është e mundur të mendojmë pozitivisht dhe ka mijëra arsye pse duhet të mendojmë pozitivisht.
Sipas studimeve, vetëm një mendim pozitiv bën të mundur:
  1. Të mbani një peshë të shëndetshme
  2. Ulë nivelet e inflamacionit
  3. Rritë antioksidantët
  4. Përforcon sistemin imunitar
  5. Ndihmon në të menduarit më qartë
  6. Ju bën të ndiheni më të lumtur
  7. Ju bën më të dashur për të tjerët
  8. Ju ndihmon të jeni efektiv në punë
  9. Dhe, ju ndihmon të flini më mirë

 

Por, si  të jesh më pozitiv?

– Kultivoni inteligjencën emocionale: “aftësinë për të qenë të vetëdijshëm, kontrolluar dhe shprehur emocionet …”

– Praktikoni vëmendjen: “cilësinë ose gjendjen e të qenit të vetëdijshëm ose të vetëdijshëm për momentin aktual”.

– Falënderimi praktik: “cilësia e të qenit mirënjohës; gatishmërinë për të treguar vlerësimin dhe kthimin e mirësisë “.

– Tregoni afirmime pozitive: “(vetë-vetës) mbështetje emocionale ose inkurajim,” p.sh. “Unë kam nën kontroll shëndetin tim”